Helgø føler seg komfortabel på gress

av | 2 juli, 2016 - 23:17 | Norsk

Malene Helgø har ikke spilt mye på gress, men begynte tenniskarrieren med å spille tennis på teppe i Lørenskog. Det tror hun er en fordel i Wimbledon.

Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Malene Helgø er klar for Wimbledon. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.


Malene Helgø har ikke spilt mye på gress, men begynte tenniskarrieren med å spille tennis på teppet i Lørenskog. Det tror hun blir en fordel i Wimbledon .
Den norske 16-åringen spiller Wimbledon for første gang når hun går på banen mandag. Den tradisjonsrike gressturneringen har hun gledet seg til i lang tid, nettopp på grunn av underlaget.
-Jeg begynte med å spille tennis på teppet i Lørenskog. I likhet med gress, så går det raskt på teppet, og jeg har derfor tilpasset spillet mitt til når det går kjapt. Jeg liker å styre ballen, sier Helgø til Tennis-Norge.
Av den grunn håper Helgø å bli værende lengre i Wimbledon enn hva hun gjorde i French Open. Da røk hun ut i første runde.
-Jeg forventer å vinne et par kamper. Her jeg har trent i det sist er ikke banen helt perfekt, mens i Wimbledon er de helt perfekte, og det blir ikke noe feilsprett. Det passer meg bra, sier Helgø.

Variabel oppkjøring
Norgesmesteren har vært i London i over to uker, men har ikke fått så mye ut av det som hun hadde ønsket på forhånd. Dårlig vær hindret oppladningen til Nike Junior International Roehampton, der hun røk ut i første runde.
-Oppkjøringen har vært helt grei, men ikke helt optimal. Vi kom her fem dager før Roehampton-turneringen, men på grunn av regn fikk vi ikke trent noe på gress før den, sier Helgø.
Furuset-jenta hadde ønsket seg flere kamper i Roehampton-turneringen, men er likevel ikke bekymret for formen før et av årets aller største mål.
-Formen er bra. Jeg liker å spille på gress og har fått trent en del på gress etter forrige turnering, sier Helgø.
Tøff trekning
Helgø var noe uheldig med trekningen i første runde. Hun møter riktig nok en useedet spiller i Charlotte Robillard-Millette fra Canada, men 17-åringen er nummer 62 på verdensrankingen for juniorer og var nummer fire for ett år siden. Den siste tiden har canadieren satset på seniorturneringer, der hun er ranket som nummer 625.
-I sånne turneringer er det tøft uansett hvem du møter. Alle kan slå alle, og det er bare å fighte på. Jeg gleder meg, avslutter Helgø foran Wimbledon-debuten på mandag.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv