Håseth tror ungguttene takler presset

av | 17 juli, 2016 - 09:56 | Casper Ruud, Davis Cup, Norsk, Viktor Durasovic

Norge er favoritter, og har skjebnen i egne hender foran de to siste singlekampene i nedrykkskampen mot Luxembourg i Davis Cup i gruppe to.

Norge er favoritter, og har skjebnen i egne hender foran de to siste singlekampene i nedrykkskampen mot Luxembourg i Davis Cup i gruppe to.
Casper Ruud og Viktor Durasovic vant sine singlekamper mot Alex Knaff og Ugo Nastasti fredag. Det gjør det norske laget til favoritter foran den avsluttende kampene, men lagkaptein Anders Håseth tar ikke av enda.
-Jeg tror «bør» er det siste uttrykket man skal bruke i Davis Cup. Det som ser klart ut på papiret, trenger ikke være det. Det er mye som spiller inn, sier Håseth.
Spesielt
Den erfarne lagkapteinen har vært ansvarlig for det norske laget helt siden 1997 og vet akkurat hva turneringen handler om.
-Davis Cup er noe spesielt. Du spiller for landet ditt og blir giret, noe som kan gjøre at du spiller fantastisk, men også dårlig, sier Håseth.
De to norske ungguttene har ikke hatt altfor mange situasjoner med stort press på seg i svært avgjørende kamper, spesielt der det er de som er storfavoritter.
-Det kan komme nerver, men jeg tror de kommer til å være superinspirert, og jeg tror de håndterer det bra. Jeg tror de holder nervene i sjakk, sier Håseth.
Knaff dårligst
Fredag spilte Knaff, som gjorde en rekke upressede feil, en langt svakere kamper enn landsmannen og ener Nastasi, mens både Ruud og Durasovic var solide. Derfor er Håseth optimistisk på å beholde plassen i gruppe to søndag.
-Vi har god tro, og jeg tror vi vinner en av kampene. Jeg er enig i at Knaff virker svakere enn Nastasi, sier Håseth.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv