Håseth: – Aldri hatt et så ungt og lovende lag

av | 18 juli, 2016 - 08:04 | Casper Ruud, Davis Cup, Fredrik Ask, Norsk, Viktor Durasovic

Anders Håseth har aldri tidligere hatt et så spennende Davis Cup-lag. Derfor var det viktig å sikre plassen i gruppe to.

Lagkaptein Anders Håseth har aldri tidligere hatt et så spennende Davis Cup-lag. Derfor var det viktig å sikre plassen i gruppe to.
Siste gang Norge klarte å forsvare plassen i gruppe to var i 2006. Siden har det vært opp og ned mellom gruppe tre og to, men ti år senere klarte endelige det norske laget å holde plassen igjen. Med på laget var Casper Ruud (17), Viktor Durasovic (19), Jakob Eskeland (17) og Fredrik Ask (25). Aldri før har Håseth, som har vært lagkaptein siden 1997, gjort det så bra med et så ungt lag.
-Vi gjør dette med spillere med en alder på 17 og 19 år. Jeg kan trygt si at vi aldri har hatt et så ungt og lovende lag før, det er klart, sier Håseth til Tennis-Norge.
Hjemmekamp?
Norge måtte spille begge sin kamper, mot Litauen og Luxembourg, på bortebane i årets Davis Cup. Neste år er sjansen betrakelig større for en kamp på norsk jord. I gruppe tre spiller man derimot i samme land mot flere nasjoner i gruppespill, og opplegget rundt er ikke like offisielt.
-Det betyr mye å beholde plassen. Da kan vi få hjemmekamp og møte spennende lag. Det er helt annet nivå i gruppe to. Kampene i Luxembourg var bra matching, sier Håseth.
Også Norge store spiller i helgen, Durasovic, som vant begge sine singlekamper, er enig i viktigheten av å spille på nivå to.
-Det er helt sjukt viktig. Det er ingen som gidder å spille i tredje divisjon. Jeg synes det er mye gøyere å spille andre divisjon. Da er vi samlet i hele uka og forbereder oss sammen. Vi spiller i helga i stedet for flere kamper over hele uka. I tillegg kan vi møte spillere topp 100, noe som kan gi oss god erfaring, sier Durasovic.
Vanskelig?
Norge må se langt etter seeding i neste års Davis Cup, og kan dermed risikere å møte svært hard motstand i første runde, men det finnes også overkommelige seedede motstandere.
I Norges første kamp i 2016 fikk det norske laget en smakebit på det første scenarioet. Da møtte de norske guttene Ricardas Berankis. Også mot Luxembourg kunne det fort hatt blitt mye vanskeligere, men stjernen Gilles Müller valgte å stå over kampen.
-Vi kan være uheldige i trekningen, sier Håseth.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv