Federer må slå ut nytt britisk håp

av | 1 juli, 2016 - 07:16 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Daniel Evans får æren av å spille mot Roger Federer i Wimbledon. Nok en gang må sveitseren finne seg i å ikke være publikumsfavoritt på banen.

Daniel Evans får æren av å spille mot Roger Federer i Wimbledon. Nok en gang må sveitseren finne seg i å ikke være publikumsfavoritt på banen.
Den populære veteranen har som regel med seg publikum. Han har opparbeidet seg en enorm popularitet de siste årene, men i andre runde mot Marcus Willis, nummer 772 i verden, var det underdogen som fikk massiv støtte fra tilskuerne.
Historien kan bli akkurat den samme i tredje runde fredag. Da venter et annet britisk hjemmehåp i Evans, som bare er nummer 91 i verden.
-Det ville vært dumt å si at dette er ikke var en spesiell anledning. Jeg må bare prøve å legge det at jeg spiller mot Roger bak i hodet mitt, sier Evans.
Ikke skremt
For det er ingen hvem som helst den britiske 25-åringen møter. Federer har vunnet Wimbledon hele sju ganger og blir ofte betegnet som gresskongen. Han blir allerede sett på som en tennislegende. Det skremmer ikke Evans.
-Det er en god mulighet. Han er en normal fyr, men han er en annen tennisspiller som jeg må forbedre meg å spille en ny kamp mot, sier Evans.
Selv er Evans umerritert som tennisspiller. Han har på sitt beste vært nummer 86 i verden, men har hatt fin utvikling i  år. På starten av året var han bare 185 i verden.
Forskjellige ruter
Federer har hatt en nokså grei vei til tredje runde, og som storfavoritt mot Evans, vil nok mange hevde at han har hatt en enkel vei også til fjerde runde om han slår Evans. I første runde ble Guido Pella fra Argentina slått, mens Willis ventet i andre runde.
Evans kunne i utgangspunktet hatt en enkelere reise til møtet med Federer, men vil nok heller ikke si seg misfornøyd. I første runde ble nummer 86 i verden, Jan-Lennard Struff overvunnet, mens i andre runde slo han 30.-seedede Alexandr Dolgopolov fra Ukraina.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv