Dårlig norsk tennisdag

av | 30 juni, 2016 - 17:17 | Andrea Raaholt, Melanie Stokke, Norsk, Ulrikke Eikeri

Andrea Raaholt overrasket stort ved å slå nummer 341 i verden onsdag, men torsdag ble det stopp i andre runde av 25.000-dollarsturneringen i Helsingborg.

Ulrikke Eikeri, Andrea Raaholt og Melanie Stokke røk alle ut i andre runde av to forskjellige 25.000-dollarsturneringer.
Andrea Raaholt overrasket stort ved å slå nummer 341 i verden onsdag, men torsdag ble det stopp i andre runde av 25.000-dollarsturneringen i Helsingborg.
Det var ventet at den norske jenta ville få tøff motstand også torsdag i Katerina von Deichmann, som bare er ranket 16 plasser bak Raaholts motstander i første runde, altså på 357.-plass.
Oppgjøret startet bra for Drammen-jenta. I det første settet ledet Raaholt 4-2, før motstanderen fra Lichtenstein tok tilbake ledelsen til 5-4. 19-åringen fra Norge utlignet til 5-5, men von Deichmann vant settet 7-5. I det andre settet klarte ikke Raaholt på noen måte å følge opp og tapte hele 0-6.
Raaholt vil nok likevel si seg fornøyd med turneringen. Det er første gang ungjenta har tatt seg videre til en andre runde i en 25.000-dollarsturnering.
Eikeri hadde best sjanse
Sett på forhånd var det Eikeri av de tre jentene som hadde en antatt best mulighet til å sikre seg en kvartfinaleplass i Helsingborg.
23-åringen slo en dårligere rangert spiller onsdag, og også i andre runde var hun heldig i trekningen. Norges beste rangerte kvinnespiller møtte den svenske kvalifiseringsspilleren Kajsa Rinaldo Persson.
Hjemmehåpet i Sverige viste seg å bli en sterk motstander. Det svenske talentet vant det første settet 6-4, før hun fulgte med 7-6 (8-6) i det andre settet. Kampen ble for øvrig avbrutt på 6-6, før tiebreaket kom i gang.
Stokke nærmest
Også Stokke imponerte onsdag. 19-åringen har aldri slått en høyere rangert spiller enn hva hun gjorde i Lesley Kerkhove i 25.000-dollarsturneringen i Middelburg. I andre runde møtte hun Sviatlana Pirazhenka fra Hviterussland.
Oslo-jenta hadde et tøft program onsdag. Først sent på kvelden ble hun ferdig med singlekampen, og deretter måtte hun ut i double, mens Pirazenka fikk to kampers hvile mellom single og double.
Om det var det som ble avgjørende kan man kun spekulere i, men Stokke klarte ikke å følge opp onsdagens to seire. Det første settet endte i 4-6-tap, men hun hentet seg inn igjen med 6-4 i det andre settet. Det hjalp lite da den hviterussiske motstanderen smalt til med 6-2 i det siste settet og vant kampen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv