Kan Djokovic kvitte seg med Paris-komplekset?

av | 5 juni, 2016 - 10:10 | French Open, Grand Slam, Internasjonalt

Novak Djokovic har elleve Grand Slam-titler, men har aldri vunnet French Open. I fjor hindret turningen han i å vinne alle de fire store i samme år. Søndag håper serberen å gå til topps på grusen i Paris for første gang.

Novak Djokovic har elleve Grand Slam-titler, men har aldri vunnet French Open. I fjor hindret turningen han i å vinne alle de fire store i samme år. Søndag håper serberen å gå til topps på grusen i Paris for første gang.
Verdenseneren har vært dominerende de siste årene i tennisverden, og er den spilleren som har gjort det best i Grand Slam-turneringene den siste tiden. I 2015 var han svært nære å fullføre Grand Slam i samme år, men ble hindret av en fantastisk Stanislas Wawrinka i nettopp French Open. I år får han en ny mulighet til å stoppe tørken i den franske hovedstaden.
-Jeg har puttet meg selv i den posisjonen jeg har ønsket helt siden forrige finale her. Jeg håpte at grussesongen skulle være suksessfull i andre turneringer også, men mest i denne. Roland Garros har hele tiden stått høyt på min prioritetsliste da jeg startet sesongen. Nå har gitt meg en ny mulighet til å vinne trofeet, sa Djokovic, ifølge turneringens hjemmeside.
Murray også «nybegynner»
Motstander Andy Murray er i samme posisjon som Djokovic. Briten har heller aldri vunnet French Open, men han har heller ikke hatt samme muligheten til å vinne turneringen. Verdenstoeren er for første gang i finalen i Frankrike.
-Det er åpenbart en veldig stor kamp for oss begge. Djokovic prøver å fullføre karriere Grand Slam, det er åpenbart stort for han, og også jeg prøver å vinne min første French Open, sier Murray til French Opens hjemmeside.
Murray har brukt lang tid på å bli god på grus. En av verdens beste tennisspillere har virkelig slitt på underlaget i Paris, men de siste årene har han jobbet hardt for å bli bedre på dekket. 29-åringen tror kanskje det er nå eller aldri skal han vinne det prestisjefulle turneringen.
-Ingen av oss vil få mange flere sjanser til å vinne her. Det tok Roger Federer mange år å vinne her. Det er en tøff turnering å vinne, og det står mye på spill for oss begge to, sa Murray.
Djokovic med overtak?
Statistisk gjennom karrieren har Djokovic hadde god kontroll på Murray i duellene mellom de to finalistene. Den sterke serberen har vunnet 23 av 33 kamper, mens Murray bare har vunnet ti oppgjør. Likevel har kanskje Murray en liten fordel denne gangen. Han vant nemlig det siste oppgjøret mellom dem, ATP-finalen i Roma rett før French Open.
-Det er en ny erfaring for oss begge. Vi har bare spilt mot hverandre her en gang før, en ganske jevn kamp i semifinalen i fjor, sa Murray.
-Vi har blitt ganske store rivaler gjennom årene. Jeg tror ikke har noen spesiell fordel på min side. Jeg tror at jeg mentalt kanskje har en liten prosent i fordel når vi kommer på banen, men han er i god form, sa Djokovic.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv