Durasovic nær sensasjon

av | 4 juni, 2016 - 19:07 | Norsk, Viktor Durasovic

Viktor Durasovic møtte nummer 134 i verden, Austin Krajicek, i kvalifiseringen til ATP 250-turneringen Ricoh Open. Nordmannen kjempet tappert, men tapte 6-7 (1-7), 7-6 (7-5), 6-2.
Foto: Viktor Durasovics Facebook-side.

Viktor Durasovic hadde en fin debut på ATP-nivå. Foto: Viktor Durasovics Facebook-side.

Viktor Durasovic møtte nummer 134 i verden, Austin Krajicek, i kvalifiseringen til ATP 250-turneringen Ricoh Open. Nordmannen kjempet tappert, men tapte 6-7 (1-7), 7-6 (7-5), 6-2.

19-åringen fikk innpass til turneringen gjennom et wildcard og sjokkerte til tider sin amerikanske motstander i sin første ATP-turnering over Challenger-nivå.

Det første settet startet svært jevnt, og ingen av dem klarte å bryte på den andres serve. Dermed ble det tiebreak, der Krajicek var overlegent og vant 7-1.

-Jeg startet kampen ganske stabilt med tanke på serven og resten av spillet. Servet for settet på 6-5 i første, og gjorde noen dårlige avgjørelser og tapte i tiebreak, sier Durasovic til Tennis-Norge.

Yppet seg
Durasovic hadde derimot på ingen måte gitt opp. I det andre settet fortsatte han det imponerende spillet. Han brøt til 5-4, men Krajicek reddet seg inn til 5-5. Også det andre settet endte i tiebreak. Durasovic viste muskler og vant 7-5 i tiebreak.

-I det andre settet var det ganske rett fram til tiebreak, og da spilte jeg bedre, sier Durasovic.

Det siste og avgjørende settet startet dårlig, og Krajieck tok en 3-0-ledelse. Durasovic brøt tilbake, men klarte ikke å holde egen serve etterpå. Han ga seg ikke og kom seg til deuce i flere av poengene, men det hjalp lite. Det ble 2-6, og et totalt sett hederlig tap mot en i utgangspunktet langt bedre motstander.

-I det tredje settet ble det ganske dårlig både på serve og grunnlinjen, hvor jeg tidligere i matchen var hakket over han hele tiden, men klarte ikke å stabilisere spillet mitt, sier Durasovic.

-Motivert
Den unge nordmannen tar med seg mye positivt fra kampen mot Krajieck, selv om det endte opp i tap for amerikaneren. Han koste seg på gresset i s-Hertongenbosch.

-Jeg hadde det gøy på banen, og det tar jeg med meg videre som en opplevelse som gir meg motivasjon til å jobbe meg opp på dette nivået. For nivået er der, motstanderen er ikke betydelig bedre. De er litt stødigere, og selv om de er det, hadde jeg muligheter til å vinne, sier Durasovic.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av French Open

Ute av French Open

Det ble dessverre en kjapp exit i singles for Nicolai Budkov Kjær i French Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv