– Djokovic kom endelig helt ut av skyggen

av | 6 juni, 2016 - 12:58 | French Open, Grand Slam, Internasjonalt

Tenniskommentator Ola R. Bentzen mener Novak Djokovic endelig kom seg helt ut av skyggen til Roger Federer og Rafael Nadal da han sikret seg sitt første French Open-trofé.

Tenniskommentator Ola R. Bentzen mener Novak Djokovic endelig kom seg helt ut av skyggen til Roger Federer og Rafael Nadal da han sikret seg sitt første French Open-trofé.
Djokovic ble søndag den første til å være tittelforsvarer i alle de fire Grand Slam-turneringene siden Rod Laver i 1969. Selv om serberen har dominert i tennisverden og vunnet seks av de siste åtte Grand Slam-konkurransene, er det noe som har manglet i samlingen til Djokovic.
-Det han driver med nå er så stort at han er helt der oppe, også sammenlignet med andre idretter. Med seieren kunne han endelig komme ut av skyggen til Federer og Nadal, som har ligget til foran, sier Bentzen til Tennis-Norge.
Kalender Grand Slam neste?
I 2015 var det kun Roland Garros-turneringen som hindret serberen i å ta kalender Grand Slam, altså vinne turneringene i samme år. Nå er endelig det hinderet passert, men Bentzen tror ikke verdenseneren får en enkel oppgave i å klare det i 2016.
-Jeg tror det er mulig, enten dette år eller neste år, men det kan bli tøft i år. Han har endelig vunnet French Open, og det kan gi en liten utladning, noe som kan slå ut på Wimbledon, siden det er så kort tid til den. Jeg tror nøkkelen i år er å vinne Wimbledon. Der er det mindre marginer, sier Bentzen.
På grusen i Paris så derimot Djokovic nærmest uslåelig ut i en femsettskamp. Tennistjernen gikk videre i hvilemodus i det innledende rundene, før han fra kvartfinalen giret opp og virket utilnærmelig, kanskje spesielt mot Dominic Thiem i semifinalen.
-Det er stabiliteten på det beste som gjør han så god. Gjennom en Grand Slam viser han kanskje bare i et sett eller to svakere spill. Mot slutten av turneringene er han gjerrig. I finalen mot Andy Murray så vi at han kunne matche Djokovic i et sett, men han orker ikke det over tid i en femsettskamp. Det krever det ypperste tempoet hele kampen, mener Bentzen.
Ødeleggende for idretten?
Men Djokovic’ dominans på herresiden kan ha en dyster bakside. For mange sammenhengende seire i Grand Slam-turneringene kan være ødeleggende for tennissporten. Alle idretter trenger flere til å kjempe om de gjeveste titlene.
-På en måte kan det være ødeleggende. Det er flott at tennisen har en så god spiller, men på lengre sikt er det viktig å få med flere. Djokovic har heller ikke publikum helt på sin side og er ikke like populær som Federer, men de to, i tillegg drar Nadal og Murray publikum. Likevel trenger man noen som kommer etter.
-Hvem kan det bli?
-I øyeblikket et Dominic Thiem nærmest, men vi vil ikke se han kom stabilt til semifinaler i Grand Slam-turneringer enda, selv om han gjorde det i French Open. Jeg har også troen på Alexander Zverev, avslutter Bentzen.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv