– Åtte tap siden 2015 er helt enormt

av | 26 juni, 2016 - 11:35 | Grand Slam, Internasjonalt, Wimbledon

Tennis-Norges blogger, Runar Hansson, har tatt for seg favorittene i herreklassen. Bloggeren mener mye taler for en ny Grand Slam-tittel til Djokovic med hans utrolig statistikk de siste årene i bakhodet.

Roger Federer og Rafael Nadal har dominert herretennisen i over ti år. Til sammen har de absurde 31 Grand Slam-titler, og begge har vunnet alt som er å vinne. Mandag starter Wimbledon uten Nadal og med en halvskadet Federer. Dermed klarer nok ikke Federer å legge til den 32. Grand Slam-tittel i den fiktive samlingen mellom duoen. Novak Djokovic har vunnet Wimbledon de to siste årene, og blogger Runar Hansson har sett på hvem som kan utfordre verdenseneren med Nadal helt ut av bilde, og trolig også Federer.
Jeg begynner å ta for meg Federer, som har fått spilt veldig lite tennis i 2016. Etter en fin start med semifinale i Melbourne, har sesongen utviklet seg til et mareritt. Den 34 år gamle sveitseren mistet en måned på sidelinjen grunnet en kneskade etter Australian Open. Comebacket skulle skje i Miami, men en virusinfeksjon gjorde at det ble satt på vent. Han var tilbake i Monte Carlo, før han måtte trekke seg i Madrid grunnet ryggskade. Federer er tidenes gresspiller med sju Wimbledon-titler og åtte Halle-titler.
Sveitseren har alltid blitt regnet som en reell utfordrer til tittel på de raskere dekker, men i år er det nok mer usikkerhet enn på lenge. Ryggskaden førte til at Federer måtte stå over French Open. Han var tilbake på gresset i Stuttgart og Halle, men det var en rusten og meget forsiktig Federer som beveget seg på banen. Federer slet tydelig når han måtte strekke seg mot backhandsiden. Fotarbeidet var en skygge av det vi er vant til fra den elegante sveitseren.
Federer selv sa på pressekonferansen at han er veldig glad for å være tilbake i favoritturneringen sin, men la samtidig ikke skjul på at sesongen har vært frustrerende, og at han må ta en kamp om gangen. Videre sa sveitseren at Djokovic og Murray er de to store favorittene, noe som er vanskelig å være uenig i.

Novak Djokovic:
Verdens suverent beste spiller, Novak Djokovic, er nok en gang den store favoritten. Djokovic klarte endelig å vinne tittelen han manglet i Paris og gjorde samtidig noe hverken Federer eller Nadal har klart: Djokovic har nå vunnet fire Grand Slams på rad. Han har i tillegg vunnet Wimbledon de to siste årene, begge etter seier over Federer i finalen.
Det kan være lett å stille spørsmål om Djokovic kanskje kan være mett etter å endelig nådd sitt store mål. Samtidig virker det likevel som om en mann som hele tiden strever etter perfeksjon. En mester som hever seg over hver utfordring som står foran han. Vi har sett de siste årene at Djokovic ofte har spilt under pari i starten av turneringene, for å så heve seg det lille ekstra jo tøffere motstanderen blir. Det siste året har Djokovic vært nærmest uslåelig. Åtte tap siden starten av 2015 er helt enormt. Han har vunnet 41 av sine siste 42 Grand Slam matcher. Det er rett og slett umulig å se bort fra Djokovic som den største favoritten til å ta nok en Grand Slam-tittel.
Andy Murray:
Djokovic sin største utfordrer blir fort nok en gang Andy Murray. Murray har hatt nok en bunnsolid sesong med finale i både Melbourne og Paris. Problemet for briten er bare denne serbiske giganten som er det lille hakket bedre enn alle. Murray slo Djokovic på grusen i Roma, men måtte nok en gang gi tapt for Djokovic i en best av fem-setts kamp i Paris. Murray har ikke slått Djokovic i Grand Slam-sammenheng siden Wimbledon 2013.
Et interessant poeng med seieren for tre år siden var at Ivan Lendl var i Murrays hjørne. Lendl var trener for Murray under hans mest suksessrike periode, der han vant både OL, US Open og Wimbledon. Lendl er nå tilbake sammen med Murray, og de fikk en perfekt start da Murray vant gressturneringen i Queens. I tillegg til at Lendl er tilbake, så er faktisk Murray ubeseiret mot Djokovic på gress. De møtes i semifinalen under OL i 2012 og i finalen i Wimbledon 2013. Murray vant begge møtene i strake sett. Murray har ikke nådd finalen i Wimbledon siden den gang, men med både Djokovic og Federer på andre siden av tablået, ser mulighetene bedre ut enn noen gang.

Outsidere:

Milos Raonic (Canada): 
Raonic med sine store serve vil alltid være en trussel på gress. Han har slitt litt med skader de siste 12 månedene, men ser ut til å være i meget god form nå. Han har fått med seg den tidligere storspilleren John McEnroe som trener for gressesongen. Han spilte fantastisk tennis i et og et halvt sett mot Murray i finalen i Queens, før han raknet litt sammen og tapte i tre sett. Men toppnivået fikk han vist fram, og Murray slet med å henge med. I tillegg til hans fantastiske serve, har han en tung forehand, kombinert med et mye bedre nettspill enn tidligere. På en varm soldag der ballen går ekstra fort kan Raonic true hvem som helst. Tøff trekning der han må forbi både Djokovic, Federer og Murray på rekke og rad for å ta tittelen.
Dominic Thiem (Østerrike):
Det er vanskelig å spare på superlativene når det skal snakkes om 22 år gamle Dominic Thiem. Thiem er 47-12 for sesongen og har vunnet flere matcher enn noen i 2016. Han har toppet det hele med fire titler. To på grus, en på hardcourt og en på gress. Spesielt imponerende var tittelen på gresset i Stuttgart. Thiem hadde kun vunnet to kamper på gress i hele sin karriere før han kom til Stuttgart. I tillegg var det uken etter han nådde semifinalen på grusen i Paris. Han slo Federer i semifinalen og Philip Kohlschreiber i finalen. Thiem sitt beste underlag er uten tvil grus, men han utvikler seg og imponerer stadig mer og mer. Thiem er ikke blant de største favorittene, men uten tvil en spiller å se opp for.
Nick Kyrgios (Australia):
Kyrgios markerte seg for alvor nettopp i Wimbledon for to år siden. Han slo ut daværende verdensener Rafael Nadal på spektakulært vis i fjerde runde. Et halvt år senere nådde han også kvartfinalen på hjemmebane i Australian Open. Kyrgios er en spiller som man venter på skal ta de siste lille steget. Han tok sin første ATP-tittel tidligere i sesongen innendørs i Marseille. Kyrgios med sin store serve og tunge forehand har nok sett fram til gressesongen. Kyrgios var maks uheldig i Queens der han trakk Raonic i første runde. Kyrgios og Raonic har mye av de samme styrkene, men Raonic er nok kanskje hakke mer stabil. Kyrgios sitt høyeste nivå er det likevel få som kan matche. Han har et slikt spill der om serven og forehanden sitter perfekt, er det veldig lite motstander kan gjøre. Møter sannsynligvis Murray til en meget spennende fjerde runde oppgjør.

Kan ikke glemmes:
Stanislas Wawrinka (Sveits) – Verdensfirer, skyhøyt toppnivå.
Alexander Zverev (Tyskland) – Nytt stjerneskudd. 19 år. Slo Federer på gresset i Halle.
Tomas Berdych (Tsjekkia) – Finalist fra 2010.
Richard Gasquet (Frankrike) – Semifinalist fra i fjor.
Jo-Wilfried Tsonga (Frankrike) – Semifinalist fra 2011 og 2012.
John Isner (USA) – Kanskje verdens hardeste serve. Utrolig vanskelig å bryte på gress.
Marin Cilic (Kroatia) – Grand Slam mester. Kvartfinale de siste to årene.
Kei Niskikori (Japan) – Verdensfemmer. Gress riktignok hans svakeste dekke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv