Ruud tapte finalen: – Få poeng som skiller

av | 14 mai, 2016 - 20:27 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud kjempet bra i en jevn Futures-finalen i Italia mot Stefanos Tsitsipas fra Hellas, men måtte gi tapt 3-6, 7-6 (7-2), 6-7 (2-7) etter nesten tre timers spill.

Casper Ruud

Casper Ruud Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.


Casper Ruud kjempet bra i en jevn Futures-finalen i Italia mot Stefanos Tsitsipas fra Hellas, men måtte gi tapt 3-6, 7-6 (7-2), 6-7 (2-7) etter nesten tre timers spill.
-Det var en relativt bra kamp. Det var kanskje ikke min beste kamp i turneringen, men den var bra. Jeg startet ikke så bra, men jeg kjempet meg inn i det igjen og hadde noen sjanser, sier Ruud til Tennis-Norge.
17-åringen fikk en trøblete start i finalen. I første sett ble han brutt allerede i sitt andre servegame. Det var nok for at Tsitsipas sikret seg 6-3-seier i settet. Ruud måtte heve seg i andre sett, og det gjorde han.
Bra server
Likevel begynte også det andre settet dårlig. Tsitsipas brøt igjen på Ruuds andre servegame, men denne gangen slo nordmannen tilbake med et bra breakpoeng like etterpå. Riktig nok misbrukte han to breakballer, og motstanderen hentet seg inn til 40-40. Der avverget Ruud tre gameballer, før han til slutt sikret seg sitt første breakpoint.
Også de to neste gamene endte i breakpoeng for Ruud og Tsitsipas, før det normalisert seg igjen. Det hele endte opp med 6-6. I tiebreaket tok stortalentet fra Norge kommandoen fra start av, og sikret et tredje sett med 7-2.
-I slike kamper er det få poeng, to-tre poeng, som skiller. Han servet bra, og det var helt klart en del av spillet sitt han prøvde å utnytte, sier Ruud om Tsitsipas, som hadde fem serveess iløpet av kampen.
Nære
I siste sett kom Ruud enda dårligere ut. Tsitsipas brøt umiddelbart, og den norske unggutten kom under 0-3. Nordmannen skjerpet seg og hentet inn forspranget til 3-3.  Da Tsitsipas servet på 5-5, spilte Ruud seg til en breakmulighet på 40-40, men grekeren reddet seg inn og vant gamet. Ruud hadde få problemer med å serve inn til 6-6 og et nytt tiebreak.
-Jeg hadde noen breakballer på 5-5, og når det er så få poeng i forskjell må utnytte de mulighetene, sier Ruud.
Denne gangen fikk tiebreaket en helt annen start. Tsitsipas ledet 2-1 etter Ruuds tre første server, og suste videre. Ruud fikk bare med seg et poeng til i tiebreaket og tapte 2-7. Han var likevel fornøyd med utbyttet av de to ukene i Italia.
-Det har vært to bra uker. Jeg har fått spilt mye bra kamper, og føler at jeg har spilt bedre og bedre. Jeg føler meg klar for French Open for juniorer, men vi får se hvordan det utvikler seg neste uke i juniorturneringen i Milano, sier Ruud.
Neste uke spiller nordmannen i Grade A-turnering for juniorer i Milano. Også finalevinner Stefanos Tsitsipas deltar i turneringen. Totalt deltar seks av de ti beste rangerte juniorene i verden, så det blir en fin generalprøve før grusturneringen i Frankrike.
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv