Ruud knuste Carli: -Min beste kamp her nede

av | 13 mai, 2016 - 13:01 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud er klar for sin tredje seniorfinale i karrieren etter å ha knust hjemmehåpet Cristian Carli i semifinalen i Futures-turneringen i Italia.

 

Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Casper Ruud er klar for finale i Italia. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.


Casper Ruud er klar for sin tredje seniorfinale i karrieren etter å ha knust hjemmehåpet Cristian Carli i semifinalen i Futures-turneringen i Italia.
Den norske 17-åringen ga ikke Carli en sjanse i semifinalen og feide motstanderen av banen. I første sett ble det hele 6-0, mens det andre settet endte med 6-1.
-Det var nok min beste kamp både resultatmessig og spillemessig her nede i Italia. Jeg tok styringen og slo han, sier Ruud til Tennis-Norge.
Stigning
I Italia kom Ruud til semifinale forrige uke, men har vist stigning i formen denne uken. Hans så langt vanskeligste kamp var i andre runde mot argentinske Francisco Bahamonde, rangert som nummer 346 i verden.
-Jeg hadde to vanskelig kamper i starten, og så fikk jeg det litt enklere i går og så komme denne i dag. Den var en god kamp i dag, sier Ruud.
Resultatene lover bra fram mot junior French Open om noen uker. Nordmannen tror virkelig toppformen er på vei.
-Nå har jeg spilt her i to uker, og føler jeg har spilt bedre for hver kamp som har gått, mener Ruud.
Favoritt
Ruud ble sett på som en stor favoritt foran semifinalen. 20 år gamle Carli hadde aldri tidligere spilt en semifinale på internasjonalt seniornivå før fredagens kamp.
Med seieren fortsetter det norske tennistalentet å sanke poeng på ATP-rankingen. I februar tok han sin første Futures-seier i Spania, før han var i finale i en 25.000 Futures-turnering i USA. Han klatret nylig opp som Norges beste rangerte herrespiller foran Viktor Durasovic.
I lørdagens finale venter jevngamle Stefanos Tsitsipas fra Hellas. Begge skal spille juniorutgaven av French Open og finalen kan bli en forsmak på en kommende storkamp på grusen i Frankrike.
 
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv