Brune Olsen: -Begynnelsen på noe stort

av | 16 mai, 2016 - 11:19 | Norsk

Astrid Wanja Brune Olsen slo seg inn på verdensrankingen for første gang i karrieren etter å ha tatt seg videre til andre runde i 10.000-turneringen i Bastad.

Espen Hildrup

Astrid Wanja Brune Olsen er inne på verdensrankingen. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.


Astrid Wanja Brune Olsen slo seg inn på verdensrankingen for første gang i karrieren etter å ha tatt seg videre til andre runde i 10.000-turneringen i Bastad.
Mandagens triumf sørger for at Furuset-jenta går videre i en internasjonal seniorturnering for tredje gang på et år, noe som er kravet for å få registrert poeng på verdensrankingen. Hun blir offisielt en del av rankingen om to uker.
-Det er kult å komme inn på verdensrankingen. Dette er bare begynnelsen på noe stort, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.
Enkel seier
16-åringen fortsetter å vise storform i Sverige. Mandag ble svenske Adna Sofradzija knust 6-0, 6-0 på 52 minutter. Lørdag vant Brune Olsen enkelt mot to svensker i kvalifiseringen.
-Jeg spilte en veldig stabil og bra match i dag. Begynte tøft fra første ball, som gjorde at motstanderen min ble stresset og prøvde å overspille litt. Jeg var veldig konsentrert og bestemt, sier Brune Olsen.
Ungjenta ga i praksis motstanderen sin aldri en mulighet i kampen. Svensken hadde kun en breakball gjennom hele kampen, og Brune Olsen ga kun bort 26 av 77 poeng gjennom kampen.
I form
Brune Olsen har tidligere kommet seg videre til andre runde i Oslo i oktober, og overrasket med en sterk kvartfinale i Bastad i forrige uke.
-Formen er veldig bra nå. Endelig føler jeg at jeg får uttelling for det harde arbeidet jeg har lagt ned i tennisen hittil. Det føles bra, men det er alltid en del ting som kan forbedres, sier Brune Olsen.
I Bastad-turnerigens andre runde møter det norske talentet landskvinnen Melanie Stokke.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv