Solid Ruud vant på nasjonaldagen: – Tøff kamp | Tennis-Norge

–Ditt norske tennisnettsted

Solid Ruud vant på nasjonaldagen: – Tøff kamp | Tennis-Norge

Solid Ruud vant på nasjonaldagen: – Tøff kamp

Casper Ruud med gode muligheter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Casper Ruud slo Mirza Basic og er klar for kvartfinale i ATP Challenger-turneringen i Heilbronn.

Unggutten fra Norge feiret 17. mai med å spille andre runde i Tyskland mot Basic fra Bosnia og Herzegovina. 25-åringen er nummer 167 i verden og har på sitt beste vært nummer 109 i 2016. I mars gikk han til topps i en Challenger-turnering.

Også i Budapest i februar møttes duoen i andre runde i en Challenger-turnering. Da vant Ruud 7-5, 2-6, 6-3 over Basic. Også i Heilbronn ble det en jevn duell mot bosnieren, og skulle få et ganske likt utfall som i forrige møte.

– Det var en tøff kamp. Jeg hadde mye sjanser, der jeg kanskje kunne ha gjort det mer enkelt. Han er en vrien spiller, og han spilte veldig opp og ned gjennom kampen, sier Ruud til Tennis-Norge.

– Spilte for bra
Det første settet startet glimrende. I motsetning til i første runde mot Marshan Ilhan, var Ruud på fra start av denne gangen. Den norske 18-åringen tok ledelsen 2-0 med en gang, men ble brutt tilbake ikke lenge etterpå. På 6-5 klarte Snarøya-gutten å bryte Basic og sikret seg settseier 7-5.

Det andre settet startet jevnt, og det var Basic som fikk det første bruddet. Bosnieren gikk opp til 3-2, men Ruud svarte på direkten og brøt tilbake til 3-3. Det ble ingen flere brudd i settet, og det endte med tiebreak. Der fikk nordmannen det tøft, selv om han tok ledelsen 2-0. Basic hevet seg nemlig på en glimrende måte og vant tiebreaket 7-3 etter imponerende spill.

– Jeg startet tiebreaket bra, men så svarte han og spilte litt for bra. Det er det ikke så mye jeg kan gjøre med, sier Ruud.

I det tredje settet fikk Ruud en god start. Norges best rangerte herrespiller spilte seg til breakmulighet og 40-30, men misbrukte den første muligheten. På deuce fikk nordmannen en ny sjanse, og denne gangen brøt han til 1-0.

– Jeg måtte bare nullstille. Jeg visste at han ikke klarte å spille slik et helt sett, så hvis jeg var tålmodig ville feilene komme, sier Ruud.

– Må øve på serve
På 3-2 tok Basic medisinsk timeout, og Ruud sov da de start opp igjen. Unggutten havnet under 0-40 på egen serve, men skjerpet seg og holdt serve ved å ta de neste seks poengene. I påfølgende game brøt nordmannen, men Basic brøt tilbake til 3-5 og skapte spenning igjen.

Bosnieren holdt serven og reduserte til 4-5. På Ruuds serve fikk motstanderen tre breakmuligheter og innhentet forspranget, men Ruud våknet igjen. Nordmannen brøt til 6-5 like etterpå. På egen serve på 6-5 måtte nordmannen redde en breakball, men tok seg sammen og vant kampen med 7-5 i det siste settet etter nærmere to og en halvtime med spill.

Igjen spilte Ruud en god kamp. Unggutten vartet til tider opp med lekkert spill og god serving, men slet med servene, selv om han gjorde fem dobbeltfeil. Stjerneskuddet slet derimot litt på førsteservene til Basic, men hadde god kontroll på andreservene.

– Det var ikke så alt for bra, men selvfølgelig er det viktig å vinne slike kamper. Jeg er fornøyd, men jeg må jobbe med servingen i neste kamp, sier Ruud.

Topp 100?
Ruud har dermed sikret seg 17 nye ATP-poeng. Det vil ikke ha mye å si rankingmessig, ettersom norgesmesteren mister 10 poeng tatt for finaletap i Italia for ett år siden. Stortalentet har likevel muligheten til å bryte 100-grensen på rankingen, men da må han gå helt til topps i turneringen.

I kvartfinalen er fjerdeseedede Norbert Gombos motstander. Slovaken er nummer 100 i verden, noe som også er hans beste plassering i karrieren. På slutten av 2016 vant 26-åringen to Challenger-turneringer på hard court, men har ikke hatt de beste resultatene i 2017.

– Nå skal jeg bruke resten av 17. mai på å spille biljard med Pedro, for å spise en god middag, så skal jeg kanskje være litt på sosiale medier å oppdatere meg på det som har skjedd hjemme i Norge i dag, sier Ruud.

 

Støtt Tennis-Norges arbeid: til 131788
You may also like...