Illustrasjonsbilde. Foto: Shutterstock.

Er spillstrømmetjenester fremtiden?

av | 4 oktober, 2024 - 11:42 | Aktuelt

Spillstrømming har blitt ekstremt populært, men har konseptet en plass i fremtidens gaming, eller vil det forsvinne?

Når man ser på suksessen med musikk- og filmstrømming, var det bare et spørsmål om tid før gaming fulgte etter. Med god grunn – spill kan være dyre, ofte over 500 kroner per spill. Men er spillstrømming så bra som det høres ut?


Hva er spillstrømming?


Spillstrømming betyr at du i stedet for å kjøpe spillene, strømmer dem. Dette innebærer at du betaler et fast månedlig abonnement og får tilgang til spillplattformen til strømmetjenesten.
Det er imidlertid noen punkter å være oppmerksom på; det kan være stor variasjon i hvilke spill som er tilgjengelige. Ofte er det kun rundt 100 spill tilgjengelig. Det kan virke som mye, men sammenlignet med andre tjenester, som for eksempel Casino På Nett, hvor du har tilgang til tusenvis av spill, blir forskjellen tydelig.
Konseptet bak spillstrømming er ganske enkelt. Du betaler ditt abonnement og kan bruke spillbiblioteket fritt. Men som med et Netflix-abonnement, finnes det noen utfordringer, hvor de tre største er:
● Begrenset utvalg
● Manglende eierskap
● Ingen garantert tilgjengelighet

Begrenset utvalg


De fleste strømmetjenester har to typer utvalg: et gratisutvalg og et som krever ekstra betaling. Gratisutvalget består ofte av mange indie-spill og noen populære titler for å tiltrekke brukere. Men det er usannsynlig at du får tilgang til de nyeste FIFA-spillene gjennom abonnementet, da de er for dyre for plattformene. Det er derfor viktig å sjekke utvalget før man registrerer seg.


Noen plattformer lar deg kjøpe spill via tjenester som Steam og spille dem via strømmetjenesten. Men da faller poenget med konseptet litt bort, siden du må kjøpe spillet likevel.


Manglende eierskap


Manglende eierskap til spillene kan bli et problem, spesielt når det allerede er en utfordring i spillverdenen, der spillere i titler som Minecraft og Roblox skaper innhold som bedriftene tjener penger på uten å belønne skaperne. Nå eier du ikke engang spillene du spiller.


Ingen garantert tilgjengelighet


Et annet problem med strømming er at innholdet ikke nødvendigvis blir værende. Spill, som filmer og serier, kan fjernes fra plattformen hvis de ikke genererer nok inntekter. Dette er spesielt problematisk for spill som bygger på progresjon, som Call of Duty eller GTA, der spillere investerer tid i å utvikle karakterer eller ferdigheter. Hvis spillet fjernes fra plattformen, kan man ikke alltid overføre denne progresjonen til en annen tjeneste.


Avsluttende tanker


Spillstrømming er utvilsomt et spennende konsept med mange fordeler. Mange er villige til å betale en månedlig sum for tilgang til et stort utvalg spill, og man bør ikke undervurdere potensialet i slike plattformer. Likevel er det noen unike aspekter ved gaming som skiller seg fra filmstrømming. Mens man kanskje bytter filmer ofte, kjøper man ofte et spill og holder seg til det i flere måneder. Økonomien i spillstrømming er derfor ikke like klar. Men med store investeringer i infrastrukturen bak, er det sannsynlig at konseptet er kommet for å bli, og det blir spennende å se hvordan det vil utvikle seg.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv