The Iceman er et meget passende callsign for Casper Ruud. Foto: TV2 Play.

Teater-tennis da Ruud vant nordisk thriller i Mexico

av | 2 mars, 2024 - 07:28 | Casper Ruud, Internasjonalt

Nå er Casper Ruud i sin aller første ATP 500 finale etter å ha vunnet en dramatisk semifinale mot Holger Rune.

Casper Ruud – Holger Rune: 2-1 (3-6, 6-3, 6-4)

Rivaleriet mellom de to skandinaviske Topp 10 spillerne Casper Ruud og Holger Rune skrev et nytt dramatisk kapittel lørdag morgen, i alle fall med norske øyne da Casper Ruud slo dansken etter å ha havnet under 0-1 i sett.

Dette skandinaviske rivaleriet er etter semifinalen i ATP 500 Mexican Open i Acapulco nå virkelig etablert som et av de mer spennende oppgjørene på ATP touren, rett etter kampene mellom Novak Djokovic, Carlos Alcaraz og Jannik Sinner.

Teatralsk

Lørdagens semifinale mellom Ruud og Rune kunne vært regissert av Andrew Lloyd Webber, musikal-gudfaren på West End.

Etter to dramatiske og jevne sett, ble scenen satt i det tredje og absolutt avgjørende settet.

Den tredje akt

Der tok det helt av. Publikummet på tribunen ble flere ganger påminnet om at dette ikke var en fotballkamp. Underholdningen var langt over gjennomsnittet til en vanlig tenniskamp. Lekre dueller, hårreisende dobbel-feil og overraskende utfall av topp-kvalitet. Selv om Rafael Nadal ikke lenger kommer til Acapulco, har årets utgave vist at publikum fortsatt blir bortskjemt.

Slik var sekvensen i det tredje settet:
  • Rune startet å serve
  • Ruud ble brutt tidlig, men brøt tilbake umiddelbart
  • Samme sekvens gjentok seg; Ruud ble brutt for andre gang, men brøt umiddelbart tilbake.
  • Denne perioden var fullt opp av alle dramatiske hendelser; dobbel-feil, tapte break-sjanser og dommerkrangel m.m. På et viktig poeng ville Rune ha videodømming på en ball som var veldig tvilsom, men dansken hadde brukt opp alle video-utfordringene sine – og dermed vant Ruud et nøkkelpoeng i dansken sin serve etter å ha kommet ajour to ganger etter å ha mistet serve.
  • Den iskalde og beherskede nordmannen gjorde ingen feil da han kunne serve inn det tredje settet til 6-4 og kampen 2-1.

Første 500 finale

Resultatet betyr at Ruud fortsetter å dominere Rune-rivaleriet med en 6-1 ledelse til tross for at dansken har forbigått Ruud på verdensrankingen.

Det betyr også at karrierens aller første ATP 500 finale er et faktum, hvor han møter australske Alex De Minaur, som både er regjerende mester i Acapulco, høyere rangert enn Ruud – og har de siste måneder spilt sitt livs tennis.

Ruud og De Minaur har bare møttes en gang på den offisielle ATP touren og da vant Minaur kampen tilbake i 2019, men det faktum er ubetydelig foran søndagens kamp.

Denne finalen blir en blockbuster som i praksis er en 50/50 kamp.

Kampen starter tidligst 04:00 natt til søndag og kan ses på TV2 Play plattformen, men kan kreve en oppgradering i abonnementet.

Søndagens finale er nordmannens andre på rad. I forrige uke tapte han Los Cabos finalen til Jordan Thompson, også han en australsk spiller.

Nordmannen er uansett sikret en retur til Topp 10 etter ukens prestasjon i Acapulco.

ATP finale nummer 20

At dette er nordmannens første ATP 500 finale er bare en tilfeldighet. De 19 andre stammer fra:

  • 3 Grand Slams
  • 1 ATP Finals
  • 1 Masters
  • 14 ATP 250

Av de 19 tidligere finalene har Ruud vunnet 10 titler, alle i kategorien ATP 250 hvor ni stammer fra grusen og en fra hardcourt (San Diego, 2021).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ny sjanse i Roma

Ny sjanse i Roma

Casper Ruud har et godt utgangspunkt i årets siste Masters på grus.

Rublev tok Madrid

Rublev tok Madrid

Andrey Rublev slo Felix Auger-Aliassime i finalen av Madrid Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv