Casper Ruud vant to kamper da Norge slo Kroatia. Foto: X/United Cup.

Norsk seier i United Cup

av | 1 januar, 2024 - 09:49 | Internasjonalt

To ganger Ruud da Norge slo Kroatia.

Norge – Kroatia: 2-1

  • Casper Ruud – Borna Coric: 2-0 (6-4, 6-1)
  • Malene Helgø – Donna Vekic: 1-2 (5-7, 6-3, 3-6)
  • C.Ruud/U.Eikeri – Donna Vekic/Ivan Dodig: 2-1 (6-2, 3-6, 10-7)

Det norske laget i Sydney utnyttet all sin kraft til å ta en sterk seier i gruppespillet av United Cup, en kombinert ATP og WTA landslagsturnering som også tildeler ranking poeng.

Helgø imponerte på ny

Norge tok ledelsen etter Casper Ruud slo Kroatias bestemann Borna Coric (ATP 37) komfortabelt 6-4, 6-1.

Deretter spilte Malene Helgø mot Donna Vekic, nummer 24 i verden, i det som ble en maratonkamp som pågikk i nærmere tre timer.

Nok en gang leverte Norges beste kvinnelige tennisspiller en jevngod kamp mot en spiller fra det øverste nå, men det endte dessverre med tap.

Helgø ledet det første settet 5-2, men Vekic slo tilbake og vant de neste fem games for å ta settet 7-5. Helgø tok det andre settet 6-3 ved å bryte motstander en gang og holde samtlige serve-games.

I det avgjørende settet forsvarte motstanderen seg bra og Helgø kom aldri i posisjon til å bryte. Det gjorde derimot den kroatiske kvinnen som ved et brudd kunne ta settet 6-3 og kampen 2-1.

Avgjort på mixed doubles

Med 1-1 skulle oppgjøret avgjøres ved en mixed doubles kamp der Casper Ruud og Norges Doubles-dronning Ulrikke Eikeri sammen klarte å slå det kroatiske paret på et tredje setts match tie-break med scoren 10-7.

Norge er i gruppe sammen med Nederland og Kroatia hvor kun gruppevinner avanserer videre til kvartfinale.

Dersom Nederland slår Kroatia i det siste oppgjøret vil Nederland vinne gruppen. Dersom Kroatia slår Nederland vil alle tre stå med en seier og et tap. Gruppevinneren vil dermed avgjøres på internstatistikk.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv