Hamad Medjedovic (ATP 110) vant U21 Sluttspillmesterskapet. Foto: Discovery+.

‘Ukjent’ serber vant Next-Gen Finals

av | 3 desember, 2023 - 19:28 | Internasjonalt

20 år gamle Hamad Medjedovic ble den laveste rangerte spilleren noensinne til å vinne lillebror-turneringen til ATP Finals.

Next-Gen Finals er sluttspillmesterskapet for spillere som er 21 år og yngre. Turneringen debuterte i 2017 og har blitt vunnet av spillere som Carlos Alcaraz, Jannik Sinner og Stefanos Tsitsipas.

På lørdag ble Hamad Medjedovic fra Serbia den sjette person til å løfte trofeet i turneringens korte historie.

Det skjedde i King Abdullah Sports City i Jeddah, Saudi Arabia etter han slo franske Arthur Flis (ATP 36) i finalen med settsiffer 3-2.

Medjedovic, nummer 110 i verden, ble dermed den laveste rangerte spilleren til å løfte Next-Gen Finals trofeet. Serberen har i motsetning til tidligere vinnere fortsatt ikke brutt inn i Topp 100 og heller ikke vunnet en ATP tittel.

Serberen startet 2023 sesongen som nummer 255 i verden og er nå i ferd med å bryte den magiske 100 grensen etter å ha vunnet tre Challenger titler denne sesongen. Hans trener er tidligere nummer 12 i verden, Viktor Troicki.

Next Gen Finals tildeler ikke ATP poeng og vil dermed ikke ha betydning for ranking.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv