Casper Ruud og Ulrikke Eikeri spiller hver sin disiplin i hver sin by – i Canadian Open. Foto: Discovery+.

Ruud tapte maratonkamp – Eikeri til kvartfinale i Canada

av | 10 august, 2023 - 22:09 | Casper Ruud, Internasjonalt

Små marginer og to tapte tie-break sendte Casper Ruud ut av Canadian Open - Ulrikke Eikeri og makker tok gigantseier.

Casper Ruud – Alejandro Davidovich Fokina: 1-2 ((4)6-7, 6-4, (4)6-7)

Canadian Open, også kjent som Canada Masters og National Bank Open er en kombinert ATP Masters og WTA 1000 hvor de to canadiske søster-byene Toronto og Montreal bytter årlig mellom å være vertskap for herrer og kvinner.

I år spiller herrene i Toronto mens kvinnene er i Montreal.

Vind og regn

Casper Ruud er seedet nummer tre i Canada og forsvarte en semifinaleplass fra i fjor der han tapte til Hubert Hurkacz.

Nordmannen hadde bye i første runde, slo Jiri Lehecka i runde to før han torsdag kveld norsk tid tapte til Alejandro Davidovich Fokina (ATP 37) i tredje runde.

Kampen ble et jevnt tre-sett-maraton med to tie-breaks, vindforstyrrelse og en regnpause innimellom. Casper Ruud hadde sjansen til å serve inn kampen på 5-4 i det tredje settet, men spolerte sjansen og tapte da alt skulle avgjøres på et nytt tie-break.

Fem timer hadde passert fra spillerne kom ut på banen til spanjolen kunne feire seieren.

Alejandro Davidovich Fokina (ATP 37) slo Casper Ruud i tredje runde av Canada Masters. Foto: Discovery+.

Eikeri & Neel slo verdensener

I Montreal har Ulrikke Eikeri og hennes estlandske makker Ingrid Neel nådd kvartfinalen i doubles etter de slo det tredje seeda makkerparet Katerina Siniakova og Luisa Stefani i runde to med settsiffer 6-1, 6-2.

Siniakova er regjerende verdensener i doubles med totalt 21 titler inkludert alle Grand Slams. Dette var var andre gang på rad Eikeri slo den tsjekkiske giganten i doubles. Forrige gang de møttes var i første runde av French Open hvor Eikeri og japanske Eri Hozumi tok en småsensasjonell seier over verdens beste doubles-par.

I kvartfinalen i Canada møter Eikeri og Neel femte seeda Desirae Krawczyk og Demi Schuurs, henholdsvis nummer 10 og 12 i verden. Til sammenligning er Eikeri rangert nummer 55 og Ingrid Neel nummer 62.

Ingen norske TV eller streaming-plattformer har kjøpt rettighetene til kvinne-tennis (WTA) og Eikeri kampene er kun tilgjengelig for norske kunder gjennom den web-baserte tjenesten WTA TV som har støtte for Chromecast.

Kvartfinalen går på fredag (tidspunkt ikke fastsatt enda)

Nedtur for vertsnasjonen

Canadas høyeste rangerte herre og kvinne – Felix Auger-Aliassime (ATP 12) og Bianca Andreescu (WTA 41), røk begge ut i første runde.

23 år gamle Andreescu var i 2019 rangert nummer 4 i verden etter hun bl.a vant Canadian Open og US Open etter å ha slått Serena Williams i begge finalene. Bianca er fortsatt Canadas høyeste rangerte kvinne i historien, men har ikke klart å leve opp til forventningene etter gigantåret 2019.

Fjerde og femte seed Stefanos Tsitsipas og Holger Rune er også ute av Canada Masters. Favorittene på herresiden er Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev.

På kvinnesiden er det Iga Swiatek og Aryna Sabalenka som er favoritter til å møtes i finalen.

Bedre tider: Canadiske Bianca Andreescu vant US Open i 2019. Siden da har hun falt på jevnlig nedover på rankingen. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv