Sveriges høyeste rangerte tennisspiller Mikael Ymer blir arbeidsledig i 18 måneder. Foto: Shutterstock.

Mikael Ymer utestenges i 18 måneder

av | 18 juli, 2023 - 21:57 | Internasjonalt

Sveriges beste tennisspiller skulle opprinnelig spilt i Båstad denne uken, men valgte Gstaad. Nå er han sendt hjem etter å blitt funnet skyldig i brudd på meldeplikt for dopingtester.

Det er spesielle tider i svensk tennis om dagen.

Tirsdag 18. juli ble det kjent at det internasjonale tennisforbundet ITF fikk medhold i sin anke i den sports-juridiske domstolen CAD – og at Sveriges Mikael Ymer utestenges fra all profesjonell tennis i 18 måneder for brudd på meldeplikten for doping.

Bakgrunnen er en siktelse tatt ut i januar 2022 for at svensken skal ha misset tre dopingtester i løpet av en gitt periode.

Svensken selv sier han har ren samvittighet og at det kun er snakk om forglemmelser. Ymer får støtte av Casper Ruud i et VG intervju.

Troublemaker i Swedish Paradise

Nyheten kommer samtidig som svensk tennis har sin kanskje viktigste uke da ATP 250 Swedish Open startet i Båstad på mandag.

Turneringen er Sveriges Wimbledon på grus; det moderne fødestedet for profesjonell svensk tennis etter turneringen som ble forløperen til Swedish Open ble etablert i Båstad, en liten kyst-kommune i Sør Sverige i 1948, da under navnet International Swedish Hard Court Championships.

Fra 1970 til 1989 var Swedish Open en del av Grand Prix Tennis Circuit, i det som etter hvert ble til ATP slik vi kjenner den i dag.

Båstad er glansbildet av svensk tennis. Her har Björn Borg og Mats Wilander vist seg for hjemmefansen i samme periode som de vant Grand Slams.

Båstad er Sveriges hellige gral, deres monument og påminnelse om Sverige som en stor tennisnasjon med tung historie.

Hver sommer forvandles den sør-svenske kystkommunen seg til et tennismekka. I år feirer Swedish Open 75 år. Foto: Wikipedia.

Michael Myers

Turneringen har de siste to årene fått mest oppmerksomhet for at de ikke har klart å tiltrekke seg Sveriges beste spiller Mikael Ymer (ATP 51). Dialogen har endt med skittkasting fra Ymer i sosiale medier. Mye ligger tydeligvis bak, men angivelig skal saken bunne ut i økonomi.

I forkant av årets utgave sa Ymer at han hadde blitt tilbudt ‘ekstremt mye penger’ av Swedish Open, men at hans sjel og hans prinsipper ikke var til salgs.

Tåkesvar, men det handler tydeligvis om penger.

Det er ikke uvanlig at individuelle turneringer tilbyr enkeltspillere en viss sum for å komme og spille turneringen. Dette kommer utenom de ordinære premiepengene.

For å vinne en ATP 250 får man typisk 750.000 – 1.200.000 kroner.

I fjor kom det mer tåkesvar fra Ymer da han sammenlignet en deltakelse i Båstad som om Zlatan Ibrahimovic skulle spille i Allsvenskan.

Mikael Ymer klatret opp Babels Tårn og falt ned.

Mye kunne bli sagt om Mikael Ymer som har gjort seg til en Michael Myers på tennistouren.

Her klikker Mikael Ymer og blir diskvalifisert i Lyon i mai:

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv