Casper Ruud har nå vunnet fire kamper i French Open. Foto: Discovery+.

Til kvartfinale i Paris

av | 5 juni, 2023 - 15:56 | Casper Ruud, French Open, Internasjonalt

Casper Ruud slo chilenske Nicolas Jarry i fjerde runde av French Open.

Casper Ruud – Nicolas Jarry: 3-0 (7-6(3), 7-5, 7-5)

Dermed fikk nordmannen revansjert forrige ukes tap i Genève Open til den langstrakte (1.98m) chileneren, en turnering hvor Ruud var første seed og regjerende mester for to år på rad.

Det ferske tapet bidro til å skape usikkerhet til mandagens kamp i French Open, om hvorvidt Ruud skulle klare å slå Jarry, som har jobbet seg tilbake fra 0 til en karrierebeste ranking som nummer 35 i verden etter han i 2020 ble utestengt i 11 måneder for doping.

Men Ruud straffet tvilerne, hevet seg for anledningen og demonstrerte at Grand Slam og fem sett er et format han trives godt i – og tok seieren i tre strake sett. Marginale og krevende tre sett, men likevel en overbevisende 3-0 seier for nordmannen.

Ruuds motstander i fjerde runde av French Open var 27 år gamle og 1.98 meter høye Nicolas Jarry (ATP 35). Foto: Discovery+.

Kan bli ny kvartfinale mot Rune

Mandagens seier betyr at Casper Ruud er en av åtte spillere som er videre til kvartfinalen. Da turneringen startet forrige søndag bestod tablået av 128 spillere.

Dersom Holger Rune slår argentineren Francisco Cerundolo (ATP 23) senere på mandag, vil rivaleriet Ruud-Rune nå et nytt klimaks. Dansken har forbedret seg enormt det siste året og slo Ruud for første gang i karrieren under Roma Masters for noen uker tilbake.

Det var deres femte oppgjør på tennisbanen, inkludert fjorårets kvartfinale i nettopp French Open.

Om det blir Rune eller Cerundolo, Ruud spiller uansett kvartfinalen sin på onsdag.

Holger Rune kan for andre år på rad bli Ruuds motstander i kvartfinalen i French Open. Foto: Discovery+

Bedre enn forventet

Det første settet gikk til tie-break etter spillerne hadde brutt hverandre en gang hver. Ruud holdt samtlige serve-poeng mens han tok to poeng ut av chilenerens serve – og vant dermed tie-breaket 7-3 og settet 7-6(3).

Også det andre settet så ut til å gå til tie-break etter at spillerne igjen hadde brutt hverandre en gang hver. Men da Jarry servet på 5-5 brøt nordmannen serven på ny, fikk opp 6-5 og fulgte opp med å serve inn settet 7-5.

Jarry lå nå under 0-2 i sett og hadde ingenting å tape. Chileneren skrudde opp tempo og satte press på Ruud som klarte å avverge seks break-baller før han til slutt tapte serven – og chileneren fikk opp 4-2.

Den chilenske gleden ble kortvarig da Ruud brøt direkte tilbake og fulgte opp med å holde egen serve til 4-4.

Deretter fulgte samme sekvens som i det andre settet. Chileneren blir igjen brutt på 5-5 etter først å ha reddet tre breakballer, men et rammetreff på den fjerde breakballen gav Ruud 6-5 og mulighet til å serve inn kampen.

Nordmannen gjorde ingen feil da det gjaldt som mest – servet inn det tredje settet 7-5 og en sterk 3-0 seier i tre krevende sett var et faktum.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv