Wimbledonturneringen er kjent for å være konservativ. Nå vil de forbedre den digitale opplevelsen.Foto: Wimbledon.com

Kunstig intelligens inntar Wimbledon

av | 23 juni, 2023 - 09:08 | Internasjonalt, Wimbledon

Ny teknologi fra IBM skal gjøre Wimbledon enda mer underholdende for tennisfans.

Det finnes tennisfans over hele kloden, og de færreste har anledning til å dra til selve Wimbledon. Derfor jobbes det kontinuerlig med å forbedre den digitale opplevelsen og engasjementet rundt turneringen for fans verden over. 

Wimbledons langvarige teknologipartner IBM lanserer i år helt nye digitale funksjoner som vil løfte publikumsopplevelsen ved hjelp av Watsonx, IBMs nye plattform for kunstig intelligens.

  • Gjennom IBM Generative AI Commentary vil høydepunktene fra flere kamper for første gang bli tilgjengeliggjort med kommentatorfunksjon, muliggjort av generativ AI som er trent i tennisens unike språk.
  • Samtidig lanseres det i år en helt ny funksjon, som heter IBM AI Draw Analysis. Dette er en AI funksjon basert på store mengder datapunkter, som indikerer sannsynligheten for spillerne å komme videre i turneringen basert på mulige motstandere og utfall. Dette gjør at fans kan følge sine favorittspilleres vei til en potensiell finale på en helt ny måte. Se vedlagt bilde for hvordan det vil se ut i appen. Funksjonene vil være tilgjengelig i Wimbledon-appen og på Wimbledon.com. 
Kunstig intelligens i Wimbledon-appen kalkulerer bl.a. sannsynligheten for en spillers avansement i turneringen. Foto: IBM

Disse nye funksjonene vil være med på å gi fansen en forbedret digital opplevelse av Wimbledon, og ikke minst innsikt i kampene og konkurransen helt frem til finalen. 

– Skal respektere historien og tradisjonen til Wimbledon

“Som personlig tennisfan gleder jeg meg til Wimbledon, og selvfølgelig til å heie frem Casper! IBM har vært Wimbledons teknologiske partner i 34 år, og vi har alltid jobbet for at fansens digitale opplevelse skal respektere historien og tradisjonen til Wimbledon, samtidig som vi flytter grensene for innovasjon. Denne tilnærmingen har gjort det mulig for oss å levere engasjerende innsikt ved hjelp av AI til millioner av tennisfans over hele verden,” sier Hans-Henrik Merckoll, administrerende direktør i IBM Norge. 

Hans-Henrik Merckoll, administrerende direktør i IBM Norge.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv