Casper Ruud er i semifinalen i Roma for tredje gang etter en kontrollert seier over Francisco Cerundolo på den norske nasjonaldagen. Foto: Shutterstock.

Semifinale i Roma for tredje gang – klart for skandinavisk blockbuster

av | 17 mai, 2023 - 21:55 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Francisco Cerundolo i kvartfinalen av Italian Open.

Casper Ruud – Francisco Cerundolo: 2-0 (7-6(5), 6-4)

For tredje gang på fire år har Casper Ruud tatt seg til semifinalen i Roma Masters. Det ble klart etter han på den norske nasjonaldagen slo argentinske Francisco Cerundolo (ATP 31) i strake sett.

Skandinavisk superduell

I de to forrige semifinalene møtte og tapte nordmannen for selveste Novak Djokovic, men årets semifinale blir kanskje enda mer unik da motstanderen blir den danske kometen Holger Rune, som tidligere på dagen slo Novak Djokovic i tre sett i sin kvartfinale.

Innbyrdes leder Ruud 4-0 over dansken, men mye har forandret seg siden forrige gang de to møttes i kvartfinalen i fjorårets Roland Garros. Rune har entret Topp 10, tatt sin første Masters tittel, slått Djokovic to ganger og er proppfull av selvtillit.

For noen år tilbake kunne vi fantasere om et fremtidig Ruud-Borg rivaleri ettersom Björn Borgs sønn Leo hadde tatt sine første steg mot ATP, men i stedet har Tennis-Gudene etablert et Ruud-Rune rivaleri.

Semifinalen Casper Ruud – Holger Rune går først på lørdag. To dagers pause mellom kvart og semifinale i en Masters er ikke vanlig, men har sammenheng med at turneringen fra og med i år har økt i størrelse og utvidet lengden.

Grei skuring

Ruud hadde tapt de siste to oppgjørene mot Francisco Cerundolo, senest i Barcelona tidligere i år, men Ruud hadde stort sett overtaket gjennom kvartfinale-oppgjøret på onsdag.

Det første settet gikk til tie-break etter spillerne hadde brutt hverandre en gang hver. Ruud trakk det lengste strået og hentet hjem tie-breaket 7-5

I det andre settet ble Ruud brutt først, men slo tilbake og var den sterkeste spilleren – brøt argentineren to ganger og tok settet 6-4 og kampen 2-0.

Det danske stjerneskuddet Holger Rune blir Ruuds motstander i semifinalen i Roma Masters på lørdag. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv