Casper Ruud er ute av Genève Open. Foto: Shutterstock.

Genève exit

av | 25 mai, 2023 - 22:07 | Casper Ruud, Internasjonalt

Chileneren Nicolas Jarry kom tilbake fra 0-1 og slo Casper Ruud i kvartfinalen av ATP 250 Genève Open.

Casper Ruud – Nicolas Jarry: 1-2 (6-3, (2)6-7, 5-7)

Dermed ble det ingen historisk trippel-triumf i den sveitsiske storbyen etter Ruud har vunnet de to siste utgavene av turneringen.

Motstanderen, 27 år gamle Nicolas Jarry fra Chile, tvang Ruud til å redde tre break-baller i det første sett før nordmannen tok vare på sin sjanse og brøt opp til 5-3 før han servet inn settet 6-3.

Sett nummer to var et jevnt slite-sett som gikk til tie-break uten en eneste break-ball på veien. Jarry kom ut best, Ruud fant ikke rytmen og dermed gikk tie-breaket 7-2 til Chileneren og 1-1 i sett.

Det tredje settet ble en thriller hvor nordmannen først tok tilbake et serve-brudd før han selv ble brutt på ny – denne gang til 5-6 før Jarry servet inn settet til 7-5 og seier gjennom en snuoperasjon.

Jarry i skammekroken

Jarry var i flere år en Topp 100 spiller med en toppnotering som nummer 38, men Chileneren ble tatt i doping i 2020 og ble utestengt fra profesjonell tennis i 11 måneder, noe som resulterte i at han mistet ATP rankingen og har måttet jobbe seg tilbake fra null til i dag å være nummer 54 i verden.

Nicolas Jarry (ATP 54). Foto: Shutterstock.

Zverev og Fritz er finale- favoritter

Aleksander Zverev jobber seg aktivt tilbake til toppformen etter det stygge overtråkket under fjorårets Roland Garros – og er nå ranket nummer 27 i verden og er tredje seedet i Genève. Han møter nå Nicolas Jarry i den ene semifinalen.

Det var Zverev som vant Geneve Open i 2019, mens Ruud har vunnet de neste to utgavene (2021, 2022). Turneringen utgikk i 2020 pga Covid-19 pandemien.

Den andre semifinalen i Geneve står mellom Taylor Fritz (2) og Grigor Dimitrov (4).

Alexander Zverev vant Genève Open i 2019. Foto: Shutterstock.

Roland Garros neste

Fra Geneve går turen videre til den franske hovedstaden og nordmannens største turnering av de alle – French Open. Turneringen starter allerede på søndag, Casper Ruud er fjerde seedet og vil møte en kval-spiller eller Lucky Loser i første runde.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv