Casper Ruud var tredje seed i Madrid, som i år har vokst til å bli en turnering med syv runder, det samme som i Grand Slams. Foto: Shutterstock.

Nedtur i Madrid

av | 28 april, 2023 - 13:15 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte mot den italienske kval-spilleren Matteo Arnaldi i sin første kamp i Masters turneringen Madrid Open.

Casper Ruud Matteo Arnaldi: 0-2 (3-6, 4-6)

Nordmannen sliter fortsatt med å finne formen og ble fredag slått i strake sett av den italienske kvalifiseringsspilleren Matteo Arnaldi, rangert nummer 105 i verden.

Italieneren Matteo Arnaldi (ATP 105) slo Ruud i Madrid. Foto: Wikipedia.

– Beste match i livet

Italieneren fikk inn det første bruddet i kampen og gikk opp i en 3-1 ledelse før Ruud svarte umiddelbart med å bryte tilbake. Det hjalp lite da Arnaldi brøt den norske serven på ny – og servet til slutt inn settet 6-3.

Vondt ble til verre for Ruud da han ble brutt fra start i det andre settet. Italieneren holdt så sitt serve-game perfekt før han fikk tre sjanser til å dobbelbryte nordmannen.

Ruud jobbet seg frem til en eneste break-ball i det andre settet, men tok ikke vare på sjansen og dermed kunne italieneren til slutt serve inn det andre settet 6-4 og kampen 2-0 (6-3, 6-4).

– Det er min beste match i livet, sa italieneren etter kampen. Arnaldi ankom Madrid som nummer 105 i verden og har nå vunnet fire kamper, inkludert to kval-kamper og vil møte Jaume Munar i tredje runde.

Prestasjonen til italieneren er nok til han vil bryte inn i Topp 100 for første gang i karrieren etter Madrid.

40 flere deltakere

Madrid Open har i år vokst til å bli en syv-runders turnering med samme format som Indian Wells og Miami Open; alle 32 seeds får bye i første runde, som betyr at 96 spillere starter.

Med seks runder var det 56 som startet.

Største favoritt til å vinne turneringen er første seed og regjerende mester Carlos Alcaraz som i fjor vant Madrid på spektakulært vis ved å slå Nadal i kvarten, Djokovic i semien og Alexander Zverev i finalen.

Alcaraz er blodhet om dagen og ankom Madrid direkte fra Barcelona hvor han forsvarte tittelen.

Verken Nadal eller Djokovic deltar i årets hvor Daniil Medvedev er seedet nummer to foran Casper Ruud (3) og Stefanos Tsitsipas (4).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv