Casper Ruud er seedet nummer to i Australian Open. Foto: Discovery+.

Ruud videre til runde to i Australian Open

av | 17 januar, 2023 - 15:18 | Australian Open, Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo tsjekkeren Thomas Machac i sin første kamp i Melbourne.

Casper Ruud – Tomas Machac: 3-1 (6-3, 7-6(6), (5)6-7, 6-3)

Nordmannen vant åpningskampen i Australian Open mot tsjekkiske Tomas Machac (ATP 110), men det ble langt ifra en enkel kamp for nordmannen som er seedet nummer to i årets første Grand Slam.

Machac brøt inn i Topp 100 for første gang i karrieren på slutten av fjorårets sesong. Hans beste Grand Slam resultat har kommet i Melbourne hvor han nådde runde to i 2021 og 2022.


Tsjekkiske Tomas Machac (ATP 110) gav Ruud solid motstand til tross for den store ranking-forskjellen dem i mellom. Foto: Discovery+.

Seig tsjekker

Etter en litt ujevn start på det første settet, fant Ruud etter hvert rytmen, briljerte i sine egne serve-games, brøt opp til 4-2 og servet til slutt inn det første settet 6-3.

Spillet jevnet seg ut igjen i det andre settet. Ruud spolerte først en break-ball tidlig i settet, men sviktet ikke når han fikk en ny mulighet til å bryte opp til 6-5 – og sjanse til å serve inn det andre settet.

Litt ut av det blå kvitterte tsjekkeren med å bryte blankt tilbake – og settet gikk til tie-break.

Pendelen svinget tilbake i Ruuds favør som fikk en kjempestart på tie-breaket og ledet 5-1. Tsjekkeren nektet å gi seg og tok scoren tilbake til 5-5 før Ruud til slutt vant de avgjørende poengene og vant tie-breaket 8-6.

2-0 i sett til Ruud under taket på Margaret Court Arena, den tredje største stadion i Australian Open med en setekapasitet på 7.500.

Machac så sliten ut, men klarte å henge med i det tredje settet hvor han reddet to break-baller fra Ruud. Uten noen servebrudd, gikk også det tredje settet til tie-break.

Mini-breakene haglet frem og tilbake, men det var Machac som kom ut på topp og vant 7-5.

2-1 i sett.

Det fjerde settet ble en thriller. Begge spillerne måtte redde hvert sitt break-point. Machac hadde til tider stor suksess med sitt serve-volley spill, men Ruud svarte med noen lekre passeringer og brøt motstanderen først til 4-3 – og igjen til 6-3 for å avslutte kampen etter 3 timer og 20 minutter med 3-1 i sett.

Tøff amerikaner i neste runde

I runde to venter den 22 år gamle amerikaneren Jenson Brooksby (ATP 39). Ruud og Brooksby har spilt mot hverandre en gang tidligere, på grusen i Roma i fjor. Da vant Ruud i strake sett.

Brooksby tilhører den nye generasjonen av amerikanske super-talenter som har potensiale til å bli Topp 10 sammen med bl.a Ben Shelton og JJ Wolf. Felles for dem alle er at det er på hardcourt de er best.

Jenson Brooksby fikk mye oppmerksomhet i fjor da han slo Stefanos Tsitsipas i Indian Wells.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv