Stefanos Tsitsipas er klar for karrierens andre Grand Slam finale – for Novak Djokovic blir søndagens finale nummer 33 i Grand Slam sammenheng. Foto: Discovery+.

Finalen i Australia: Vinneren tar alt

av | 27 januar, 2023 - 12:21 | Australian Open, Internasjonalt

Novak Djokovic og Stefanos Tsitsipas møtes i søndagens finale i Australian Open. Vinneren blir ny verdensener.

Semifinaler:

  • Stefanos Tsitsipas – Karen Khachanov: 3-1 (7-6(2), 6-4, (6)6-7, 6-3)
  • Novak Djokovic – Tommy Paul: 3-0 (7-5, 6-1, 6-2)

Etter tre tidligere tapte semifinaler i Australian Open, er Stefanos Tsitsipas klar for sin første finale i det grekeren selv omtaler som sin hjemme-turnering, mye pga den store tilstedeværelsen av greske innvandrere i Melbourne.

Tsitsipas brukte 3 timer og 21 minutter på å slå russiske Karen Khachanov med sett-siffer 7-6(2), 6-4, 6(6)-7, 6-3 for å sikre seg en plass i finalen.

Dette er grekeren sin andre Grand Slam finale, den første kom i French Open i 2021. Da endte det med tap til Novak Djokovic.

Også denne gang blir finalemotstander Novak Djokovic. Serberen hadde full kontroll og vant sin semifinale mot Tommy Paul i strake sett med settsiffer 7-5, 6-1, 6-2.

Kampen om å bli verdensener

Djokovic sin statistikk i Melbourne er ellevill. Ni ganger tidligere har han nådd finalen og ni ganger har han vunnet. Nå kan nummer ti stå for tur. Serberen har vunnet turneringen de tre siste gangene han deltok, noe som før søndagens finale gir han en vinnerrekke på 27 kamper i Melbourne.

Dersom Djokovic slår Tsitsipas på søndag, vil han både tangere verdensrekorden til Rafael Nadal på 22 Grand Slam titler samtidig som han vil returnere til toppen på verdensrankingen, en posisjon han har holdt totalt i 373 uker så langt i karrieren, noe som også er verdensrekord.

Stefanos Tsitsipas vil den nye verdenseneren dersom det er han som vinner søndagens finale. Grekeren sin beste notering frem til nå har vært nummer tre i verden.

Begge spillerne har passert Casper Ruud på rankingen i løpet av turneringen. Nordmannen vil bli nummer fire når listene oppdateres på mandag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv