Casper Ruud fikk en perfekt start på ATP Finals. Foto: Discovery+.

Sterk Ruud seier i Torino

av | 13 november, 2022 - 16:17 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Felix Auger-Aliassime i sin første kamp i sluttspillmesterskapet ATP Finals.

Casper Ruud – Felix Auger-Aliassime: 2-0 (7-6(4), 6-4)

Etter en periode med skuffende resultater, vartet Casper Ruud opp med bunnsolid tennis i møte med formspilleren Felix Auger-Aliassime på den første dagen av ATP Finals i Torino.

Små marginer – Ruud best

Det første settet gikk til tie-break uten at en eneste break-ball hadde meldt seg. Der var Ruud best, vant tre poeng i Felix sin serve og tok tie-breaket 7-4.

Hele oppgjøret ble en jevn affære, men nordmannen gjorde mindre feil enn Felix, som til tider virket ukonsentrert.

Kampens eneste break-point oppstod da Felix servet på 3-3 i det andre settet. Ruud tok vare på sjansen og brøt opp til 4-3.

Deretter trengte Ruud kun å holde serve to ganger til for på vinne kampen, noe han gjorde og tok det andre settet 6-4 og sørget for en 2-0 seier i en turnering hvor internstatistikk i gruppen kan bli avgjørende for avansement.

En perfekt start i Torino.


Felix Auger-Aliassime ser ut til å ha mistet litt av gnisten som nylig gav han tre titler på tre uker. Foto: Discovery+.

Fra 0 til 4

Felix startet året uten å ha vunnet en tittel – nå har han fire. Tre av dem kom på like mange uker – noe som innebar at den canadiske spilleren tangerte Andy Murray og Casper Ruud sine prestasjoner.

Vinnerrekken på 16 kamper tok slutt i forrige uke da han ble slått av danske Holger Rune i Paris Open.

De sterke resultatene har tatt den canadiske spilleren til sjetteplass på verdensrankingen. Felix er to kalenderår yngre enn Ruud og er i sin første ATP Finals.

Nadal og Fritz neste

De åtte deltakerne i ATP Finals fordeles i to grupper hvor alle møter alle – og hvor de to beste fra hver gruppe avanserer videre til semifinale.

I tillegg til Felix er Ruud i gruppe med Rafael Nadal og Taylor Fritz. Ruuds neste kamp spilles på tirsdag.

Nordmannen forsvarer 400 poeng fra fjorårets turnering. Hver gruppe-seier er verdt 200 poeng. I fjor slo han Andrey Rublev og Cameron Norrie i gruppespillet og tapte til Novak Djokovic. De to seirene var nok til at han avanserte til semifinalen hvor han tapte til Daniil Medvedev.

Den andre gruppen i Torino består av Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev og Andrey Rublev.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv