Simona Halep omtaler den positive dopingtesten som et sjokk og sier hun skal kjempe for sannheten. Foto: Shutterstock.

Simona Halep har testet positivt på dopingtest

av | 21 oktober, 2022 - 17:28 | Internasjonalt

Tidligere verdensener Simona Halep er suspendert fra alt spill etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet roxadustat.

Den rumenske tennisstjernen mener selv det hele er en stor misforståelse og skriver på Twitter at hun skal kjempe ’til siste slutt’ for å renvaske seg

«Jeg har fått beskjed om at jeg har testet positivt for et stoff som heter roxadustat med et ekstremt lavt kvantum, og det kommer som det største sjokket i livet mitt», skriver tennisstjernen og fortsetter:

«Gjennom hele karrieren min har tanken på å jukse aldri slått meg noen gang, all den tid det er totalt imot de verdier jeg er opplært til å følge».

Fra Simona Halep sin Twitter konto.

Roxadustat

Roxadustat er ifølge Wikipedia et legemiddel som blant annet kan benyttes av personer som lider av blodmangel som følge av kronisk nyresykdom (CKD). Middelet fører til økt produksjon av røde blodceller.

Fortsatt Topp 10

31 år gamle Simona Halep har vunnet totalt 24 WTA titler, inkludert to Grand Slams; French Open (2018) og Wimbledon (2019).

Rumenske Halep har i årevis vært en av verdens beste tennisspillere. I oktober 2017 ble hun verdensener for første gang, en posisjon hun har holdt i til sammen 64 uker.

I dag er hun rangert nummer ni i verden. Hun har vunnet to titler i år, en WTA 250 i Melbourne og Canada Open, en WTA 1000 tilsvarende herrenes Masters.

Kilder: Twitter og ABC Nyheter

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv