Yoshihito Nishioka vant Korea Open. Foto: Shutterstock.

Ruuds overmann vant Korea Open

av | 2 oktober, 2022 - 20:50 | Internasjonalt

Og Novak Djokovic vant sin 89. tittel - dette var vinnerne i ukens ATP og WTA turneringer.

Japanske Yoshihito Nishioka som slo første seed Casper Ruud i kvartfinalen, endte opp med å gå hele distansen i Seoul og slo Denis Shapovalov 6-4, 7-6(4) i søndagens finale av Korea Open, en ATP 250.

Tittelen er Nishiokas andre ATP tittel i karrieren. Den 1.70 høye japaneren, rangert nummer 56 i verden, har vist styrke også tidligere i sesongen. I Washington D.C gikk han helt til finalen av Citi Open før han tapte til en blodheit Nick Kyrgios.

Tel Aviv Open var et fast innslag på ATP kalenderen i store deler av 80 og 90 tallet – og gjenoppstod denne uken hvor selveste Novak Djokovic deltok – og vant tittelen etter han slo Marin Cilic 6-3, 6-4 i finalen.

Turneringen i Israel er i kategorien ATP 250 og er Djokovic sin tredje tittel i 2022. De to andre er Romas Masters og Wimbledon. Totalt har den serbiske storheten nå til sammen 89 ATP titler.


Tel Aviv er tilbake på ATP kalenderen i 2022. Foto: Shutterstock.

Danmarks Holger Rune (ATP 31) fikk sjansen til å spille om sin andre ATP tittel etter han nådde finalen av ATP 250 Sofia Open, men dansken tapte for sveitseren Marc-Andrea Huesler (ATP 95) med settsifre 6-4, 7-6 (8).

Den 26 år gamle sveitseren kunne dermed juble for sin aller første ATP tittel.

Historisk WTA tittel

Tsjekkiske Barbora Krejcikova slo første seed Anett Kontaveit i finalen av Tallinn Open med settsifre 6-2, 6-3.

Krejcikova, som opprinnelig var en doubles-spiller, sjokkerte verden da hun vant French Open i fjor. Tittelen i Tallinn er hennes fjerde singles-tittel.

De ukrainske Kichenok tvillingene som slo Ulrikke Eikeri og hennes makker i semifinalen, endte opp med å vinne doubles-tittelen i Tallinn.

Også i ukens andre WTA turnering tapte den toppseeda spilleren finalen. Det skjedde i Parma Ladies Open hvor egyptiske Mayar Sherif (WTA 74) slo første seed Maria Sakkari (WTA 7) i finalen med settsifre 7-5, 6-3.

Tittelen er Mayar Sherif sin aller første WTA tittel. Seieren skriver også historie da Sherif ble den første egyptiske spiller i historien til å vinne en WTA tittel.


Mayar Sherif ble i helgen den første spiller fra Egypt til å vinne en WTA tittel. Foto: Wikipedia.

Ruud og Eikeri i hver sin 500

Casper Ruud faller en plass på verdensrankingen neste uke, ned til tredje plass, men er likevel første seed i ATP 500 Japan Open. Turneringen består av 32 spillere og gir ikke bye til de beste, noe som betyr at Ruud må spille første runde hvor han møter spanjolen Jaume Munar (ATP 59).

Turneringen i Japan har tiltrukket seg flere formspillere, deriblant Frances Tiafoe, Nick Kyrgios, Taylor Fritz og Borna Coric.

Ulrikke Eikeri skal sammen med sin slovakiske makker Tereza Mihalikova spille doubles i WTA 500 Agel Open i Tsjekkia.

Neste ukes turneringer (3.10 – 9.10)

ATP

  • Japan Open – ATP 500 – Hardcourt – Tokyo. Casper Ruud er første seed.
  • Astana Open – ATP 500 – Hardcourt – Kasakhstan. Verdensener Carlos Alcaraz er første seed.

WTA

  • Agel Open – WTA 500 – Hardcourt – Tsjekkia. Første seed er verdensener Iga Swiatek.
  • Jasmin Open – WTA 250 – Hardcourt – Monastir, Tunisia. Første seed er verdenstoer og landskvinne Ons Jabeur.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv