Casper Ruud fikk best start, men ble etter hvert parkert av Ugo Humpert i andre runde av Wimbledon. Foto: Discovery+.

Wimbledon: Tap i runde to for Casper Ruud

av | 29 juni, 2022 - 16:33 | Casper Ruud, Internasjonalt, Wimbledon

Håpet om videre avansement i Sør-London ble knust av en franskmann som i motsetning til Casper Ruud trives godt på gresset.

Casper Ruud – Ugo Humpert: 1-3 (6-3, 2-6, 5-7, 4-6)

Ranking-forskjellen mellom Casper Ruud (ATP 6) og onsdagens motstander Ugo Humpert (ATP 112) var på forhånd en ubetydelig sammenligning da underlaget var gress.

Ruud hadde på mandag vunnet sin første kamp i Wimbledon mens franskmannen vant en ATP 500 tittel på gress i fjor (Halle).

Ugo Humpert og Casper Ruud var lenge to jevngode spillere som begge var på stø kurs oppover mot toppen av verdensrankingen, men franskmannen som nådde en toppnotering som nummer 25 i fjor, har slitt med skader og falt utenfor Topp 100.


Også runde to oppgjøret til Casper Ruud ble preget av regn. Her i samtale med dommeren etter en to timer lang utsatt start. Foto: Discovery+.

Franskmannen er best

Etter en ustabil start hvor begge spillerne brøt hverandre og jevnet ut scoren til 2-2 , tok Ruud kommandoen og brøt franskmannen ytterliggere to ganger – og vant det første settet komfortabelt 6-3.

Ugo Humpert slo tilbake i det andre settet hvor han truet nordmannens serve i hvert eneste serve-game. Franskmannen brøt serven til Ruud tidlig, fikk opp en 4-2 ledelse før han brøt nordmannen videre opp til 5-2 før han servet inn settet 6-2.

1-1 i sett på All England Lawn Tennis & Croquet Club.


24 år gamle Ugo Humpert fra Frankrike vant ATP 500 gress-tittelen i Halle i fjor og nådde en toppnotering som nummer 25 i verden. I dag er han utenfor Topp 100 etter å ha slitt med skader. Foto: Discovery+.

Ruud fikk best start i det tredje settet med et tidlig brudd, men klarte ikke å opprettholde en konsis første-serve og ble straffet av Humpert som brøt tilbake.

Etter noen jevne games hvor begge spillerne måtte redde break-baller, var det franskmannen som slo igjennom med et nytt brudd da Ruud servet på stillingen 5-5.

Dermed kunne Humpert serve inn settet 7-5.

1-2 i sett, fordel Humpert.

Det fjerde settet måtte Ruud vinne for å ha sjans til å vinne kampen.

Dessverre klarte ikke nordmannen å snu trenden. En betydelig mer offensiv franskmann fikk brutt Ruud på 4-4 og fulgte deretter opp med å serve inn det fjerde settet til 6-4 og kamp-seier med score 3-1.

Ikke helt ute av Wimbledon

Casper Ruud deltar også i doubles-grenen i Wimbledon hvor han spiller sammen med amerikaneren William Blumberg.

Både Casper Ruud og Ulrikke Eikeri spiller første runde i doubles på torsdag.

Langt ifra ferdig på grusen i 2022

Neste turnering etter Wimbledon blir Swedish Open i Båstad hvor han er regjerende mester. Turneringen i Sør-Sverige kan betegnes som Casper Ruud sin hjemmeturnering.

Nordmannen skal forsøke å forsvare tittelen i Båstad fra i fjor. Deretter følger to nye uker hvor han skal forsvare titler – i henholdsvis Gstaad og Kitzbühel.

Da Ruud gjennomførte monsterbragden i fjor, ble han den første spiller siden Andy Murray i 2011 til å vinne tre titler på tre sammenhengende uker.

Alle tre turneringene er på grus og i kategorien ATP 250.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv