I tillegg til sterk motstand slet Casper Ruud med en glatt gressbane – noe som resulterte i flere fall og medisinsk time-out. Foto: Discovery+.

Ruud snublet ut av Queens Club

av | 14 juni, 2022 - 16:47 | Casper Ruud, Internasjonalt

Toppseed Casper Ruud ble slått ut i første runde i London - av et wildcard som debuterte på ATP touren.

Casper Ruud – Ryan Peniston: 0-2 ((4)6-7, (2)6-7)

Ruuds motstander i første runde av Cinch Championships, også kjent som Queens Club, var Ryan Peniston, en britisk spiller som vanligvis er å finne på Challenger touren.

Briten er rangert nummer 180 i verden og mottok wildcard til årets Queens Club Championships, en ATP 500 som i årevis har fungert som en oppvarmings-turneringen til Wimbledon.

Peniston tok godt vare på wildcardet, spilte langt over hva rankingen skulle tilsi – og slo Casper Ruud i strake sett.


26 år gamle Ryan Peniston fra Storbritannia er rangert nummer 180 i verden og mottok wildcard i Queens. Foto: Discovery+

Knall og fall

Et jevnt første sett gikk til tie-break uten at spillerne klarte å bryte serve. Ruud fikk en settball på motstanderens serve i forkant, men skled på det viktige poenget.

Det britiske wildcardet tok tie-breaket 7-4 og vant det første settet fortjent etter å ha vært mer offensiv enn nordmannen.


Casper Ruud måtte ha en medisinsk time-out, angivelig på grunn av skli-fallet – noe som inntraff flere ganger under kampen. Foto: Discovery+.

Kampens første serve-brudd i kampen gikk til Ruud som fikk opp 4-3 i det andre settet, men ble brutt tilbake umiddelbart av Peniston.

Briten var to poeng unna seieren da Ruud servet på 4-5, men nordmannen hentet seg inn og til slutt gikk også det andre settet til tie-break.

Der ble briten overlegen og tok tie-breaket 7-2 og karrierens største seier for Challenger-spilleren var et faktum.

Dermed fortsetter den vonde gress-statistikken til Casper Ruud som så langt kun har vunnet to hoved-kamper på gress på ATP touren. Begge kom under ATP 250 turneringen i Mallorca ifjor.

Real Tennis og 136 år med racket-historie

Den private sportsklubben Queens Club ligger i Kensington, London og ble opprettet i 1886, 13 år etter den britiske offiseren Walter Wingfeld introduserte ‘Lawn tennis’ – vidt anerkjent som fødselen til moderne tennis.

Tennisklubben i Kensington har 28 utendørs-baner og 10 innendørs. Klubben er også hovedkvarter for Real Tennis, den opprinnelige formen for tennis som moderne tennis har tatt utgangspunkt i.

Hvert år arrangeres British Open i Real Tennis i Queens Club. I tillegg ble klubben også hovedkvarter for squash i England etter den tidligere ekslusive Gentlemans sportsklubben Princes Club lukket dørene i 1940.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv