Matteo Berrettini slo Andy Murray i finalen i Boss Open. Foto: Shutterstock.

Disse fire vant årets første titler på gress – i neste uke er Casper Ruud første seed i Queens Club

av | 12 juni, 2022 - 19:47 | Internasjonalt

Gress-sesongen 2022 startet med fire ATP/WTA 250 turneringer.

Ukens største snakkis var drømmeuken til nederlandske Tim Van Rijthoven, rangert nummer 205 i verden, som gikk helt til topps i Libema Open (Nederland) – og vant karrierens første ATP tittel.

Rijthoven fikk wildcard inn i turneringen og slo Matthew Ebden, Taylor Fritz, Hugo Gaston og Felix Auger-Aliassime før han i søndagens finale slo verdenstoer og første seed Daniil Medvedev i strake sett med sett-siffer 6-4, 6-1.

Tim Van Rijthoven (ATP 205) fullførte en spektakulær uke med å slå Daniil Medvedev i finalen av Libema Open. Foto: Wikipedia.

Finalen i ukens andre ATP turnering, Boss Open i Stuttgart, stod mellom tidligere verdensener Andy Murray og fjorårets Wimbledon-finalist, Matteo Berrettini.

To ganger Wimbledon mester Andy Murray, nå rangert nummer 68 i verden, slo bl.a. ut Stefanos Tsitsipas og Nick Kyrgios på sin vei til finalen, men tapte til slutt for Matteo Berrettini, som spilte i sin første turnering etter å ha vært ute med en hånd-skade i flere måneder.

Berrettini vant kampen med sett-siffer 6-4, 5-7, 6-4. Tittelen i Stuttgart er Berrettini sin sjette ATP tittel.

Ruud nummer 1 i Queens Club

Både Andy Murray og Matteo Berrettini deltar i neste ukes Cinch Championships, også kjent som Queens Club, en ATP 500 på gress i London hvor Berrettini er regjerende mester og Casper Ruud er første seed.

Andy Murray har vunnet turneringen fem ganger, senest i 2016 da skotten vant totalt ni titler inkludert Wimbledon, OL-gull i Rio, ATP Finals og tre Masters titler.

Casper Ruud, som på mandag klatrer til ny beste-ranking som nummer fem i verden, er første seedet i den tradisjonelle gress-turneringen.

Queens spilles uten bye og i første runde møter nordmannen det britiske wildcardet Ryan Peniston (ATP 197). I neste runde venter vinneren av Pedro Martinez og Francisco Cerundolo.

Regjerende mester Matteo Berrettini er seedet nummer to og kan først møte Ruud i en eventuell finale.

Ruud spiller første kamp på tirsdag.

Første WTA tittel

Brasilianske Beatriz Haddad Maia (WTA 48) slo Alison Riske i finalen av Rothesay Open (Nottingham) med sett-sifre 6-4, 1-6, 6-3.

Tittelen er brasilianeren sin aller første WTA tittel.

I ukens andre WTA turnering, Libema Open, slo den russiske spilleren Ekaterina Alexandrova ut turneringens første seed Aryna Sabalenka med sett-sifre 7-5, 6-0.

Russeren har nå vunnet to WTA titler i karrieren.

Eikeri til Berlin

Ulrikke Eikeri skal i neste uke spille doubles i WTA 500 turneringen Bet1Open i Berlin. Doubles-partneren til Eikeri i Berlin er slovakiske Viktoria Kuzmova, rangert nummer 71 i doubles.

Eikeri ankommer Berlin som nummer 41 i verden, som er karriere-beste.

Duoen Eikeri/Kuzmova møter fjerde seeda Alexa Guarachi (WTA Doubles 30) og Andreja Klepac (WTA Doubles 16) i første runde.

Neste ukes turneringer – alle på gress (13.06 – 19.06)

ATP

• Queens Club Championships – AT 500 – London.
  • Terra Wortmann Open – ATP 500 – Halle, Tyskland.

WTA

• Bett1Open – WTA 500 – Berlin
  • Rothesay Classic – WTA 250 – Birmingham. UK

Relaterte artikler

Tapte finalen

Stefanos Tsitsipas slo Casper Ruud i finalen av Monte Carlo Masters – vant tittelen for tredje gang i fyrstedømme.