Court Rainer III var nok en gang vertskap for en hel-skandinavisk duell. Foto: Shutterstock/Discovery+.

Slo Rune på ny i Monte Carlo

av | 13 april, 2022 - 16:42 | Casper Ruud

For andre år på rad møtte Casper Ruud den danske tenåringen Holger Rune i Monte Carlo Masters.

Casper Ruud – Holger Rune: 2-0 (7-6(5), 7-5)

I fjor var Holger Rune 17 år og kom inn i Monte Carlo som wildcard, rangert nummer 322 i verden. Et år senere har dansken rukket å bli myndig, samtidig som han har spilt seg opp til å bli nummer 79 i verden.

Med 56 startspillere i Monte Carlo hvorav de åtte beste mottar bye i første runde, hadde dansken likevel ikke god nok ranking til å få direkte innpass, men sikret seg deltakelse gjennom kvalifisering-spill. I tillegg vant han første runde hvor han slo 2021-fenomenet Aslan Karatsev.

I andre runde ventet Norges superstjerne Casper Ruud – og dansken fikk bevist hvorfor han har klatret nærmere 250 plasser siden de to spillerne møttes samme sted i fjor.


18 år gamle Holger Rune har klatret betydelig på verdensrankingen det siste året, men har fortsatt til gode å slå Casper Ruud. Foto: Discovery+.

Unødvendig små marginer

Etter et litt tamt første sett hvor Holger Rune hadde spilt seg frem til to brudd-muligheter, fikk dansken sjanse til å serve inn tie-breaket da det var hans tur til å serve på 5-4. Men dansken ble preget av stundens alvor og slurvet vekk begge servene sine. Istedenfor sett-seier måtte dansken se tie-breaket forsvinne til Ruud med scoren 5-7.

Den unge dansken var tydelig irritert på seg selv i pausen.

Fra et traust første sett uten et eneste servebrudd, løsnet spillet i det andre settet som inneholdt totalt syv servebrudd. Rune fikk inn det første og gikk opp til 3-1.

Dansken spilte til tider fenomenalt og Ruud virket litt for avslappet. Samtidig Ruud har lært seg å ikke bruke unødvendig mye krefter. Nordmannen holdt hodet kaldt og vant de fire neste games.

Mens Rune var fysisk sliten og trengte fysio-assistanse, spolerte Ruud muligheten til å serve inn kampen på 5-4, men et nytt serve-brudd sørget for at han fikk muligheten igjen på 6-5 og denne gang gjorde nordmannen ingen feil. Etter litt klabb og babb, endte det tross alt med seier i strake sett for nordmannen med sett-siffer 7-6(5), 7-5.

– Det var en utfordrende match, kanskje ikke min beste, men jeg var best på de viktigste ballene, sa Ruud til Eurosport etter kampen.


Skandinavisk duell i Monte Carlo. Foto: Discovery+.

To overraskelser har økt sjansene til Ruud

Casper Ruud startet turneringen på samme side av tablået som verdensener Novak Djokovic og det spanske tenåringsfenomenet Carlos Alcaraz. Djokovic, som har hatt lite kamptrening i 2022 pga av vaksine-utestengelser, røk ut av turneringen i sin første kamp mot Alejandro Davidovich Fokina (ATP 46) på tirsdag.

Den nydøpte Masters-vinneren Carlos Alcaraz, som slo Ruud i finalen av Miami Open for halvannen uke siden, ble slått av amerikaneren Sebastian Korda tidligere på onsdagen.

Dermed er to av de aller sterkeste kandidatene på Ruuds halvdel av tablået allerede ute, noe som øker sjansen betraktelig for at Ruud kan forbedre sitt semifinale-resultat fra Monte Carlo i fjor.

Etter at Cameron Norrie også røk ut, er det nå 10. seed Taylor Fritz som er den høyest rangerte spilleren Ruud kan treffe før finalen.

På andre halvdel av tablået finner vi bl.a Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev og Jannik Sinner.

Rublev spolerte Nadal-Ruud møte i fjor

I neste runde venter Grigor Dimitrov (ATP 29). Bulgareren er en tøff nøtt å knekke og Ruud spilte en av sin livs kamper da han slo Dimitrov på vei til sin første hardcourt-tittel i San Diego i fjor.

Nordmannen har fortsatt til gode å møte sitt store idol, Rafael Nadal, i en tellende ATP kamp. De to spillerne har vært nær å møtes flere ganger, men kanskje ikke så nære som under Monte Carlo i fjor. Da var det Andrey Rublev som overaskende slo Nadal i kvartfinalen og blokkerte for den norske drømme-semifinalen hvor Ruud ventet på vinneren.

Det norske folket må fortsette å smøre seg med tålmodighet for det lenge etterlengtede Nadal-Ruud-møtet. En ribbein-slitasje i Indian Wells semifinalen mot Carlos Alcaraz, som Nadal vant, men som reduserte spanjolen betydelig i den påfølgende finalen mot Taylor Fritz, har satt Nadal på skadebenken i oppkjøringen til French Open som starter i slutten av mai.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Utslått

Utslått

Canadiske Felix Auger-Aliassime slo Casper Ruud i fjerde runde av Madrid Open.

Videre i Madrid

Videre i Madrid

Casper Ruud slo Cameron Norrie i Madrid Masters – klar for fjerde runde.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv