Pablo Carreno Busta var offensiv og bunnsolid i kampen mot Casper Ruud. Foto: Discovery+.

Sendte Ruud ut av Barcelona

av | 22 april, 2022 - 20:43 | Casper Ruud, Internasjonalt

Pablo Carreno Busta reddet to matchballer og snudde oppgjøret mot Casper Ruud i kvartfinalen i Barcelona Open.

Casper Ruud – Pablo Carreno Busta: 1-2 (6-4, (8)6-7, 3-6)

Små marginer sørget for at kvartfinalen mellom Casper Ruud og Pablo Carreno Busta gikk til et avgjørende tredje sett hvor en offensiv og bunnsolid Busta klarte å knekke Ruud-koden.

6 timer og 6 sett for Busta

Regn på torsdag sørget for at Barcelona Open lå en kamp bak skjema da spillet startet på fredag. Dermed måtte Ruud først spille runde tre noen timer tidligere, hvor han slo finske Emil Ruusuvuori (ATP 73).

Motstanderen i kvartfinalen ble Pablo Carreno Busta etter han slo Lorenzo Sonego i runde tre, også det tidligere på dagen. I den kampen lå Busta under 0-1 i sett før han snudde til 2-1 mot i en kamp som varte i 2 timer og 43 minutter.

Noen timer senere skulle spanjolen gjenta bragden og snu kvartfinalen mot Ruud i det som startet rolig og endte opp i et dramatisk tredje sett i en kamp som varte over tre timer.

Pablo Carreno Busta slo Casper Ruud i en sterk tre-setter i kvartfinalen i Barcelona .. Foto: Discovery+.

Hadde to matchballer

Et jevnt første sett som inkluderte et maraton-game på over 10 minutter hvor han måtte jobbe hardt for å holde serve, ble til slutt vunnet av Ruud som ut av ingenting angrep spanjolens serve da han skulle serve for å holde seg inne på 4-5.

Nordmannen fikk opp 0-40 og tre sett-baller hvorav han trengte alle for å snappe til seg settet 6-4.

Det andre settet var på vei til å bli en eksakt kopi av det første da Busta igjen rotet det til da han skulle serve på den viktige stillingen 4-5. Ruud fikk to match-baller før spanjolen reddet seg inn igjen og holdt serve til 5-5.

Fra å ha to match-baller måtte Ruud deretter avverge et lass av sett-baller i det påfølgende tie-breaket. En dobbel-feil fra Ruud utløste et skred av sett-baller hvor Ruud reddet de første fem, men på den sjette slo nordmannen ut og kampen gikk til et avgjørende tredje sett.

Dramatisk sett

Avslutning-settet ble et lite tennis-extravaganza – men med feil resultat.

Servebruddene satt tett fra start og la ytterliggere press på spillerne som var nødt til å bryte tilbake for å holde seg ajour.

Små marginer og noen uheldige dobbel-feil av Ruud på viktige baller, gjorde at Busta rykket fra til 4-2 før han servet seg opp til 5-2.

Ruud holdt til 3-5 og fikk tre break-back muligheter til 4-5, men Busta stod imot og reddet alle. Deretter var det Ruud sin tur til å redde en matchball før Busta fikk en ny sjanse og avgjorde settet 6-3 – og kampen 2-1.

Kampen varte i 3 timer og 4 minutter. Spanjolen har dermed spilt totalt seks sett på nesten seks timer i løpet av fredagen.

Minnet fra Rio 2017

Internstatistikken mellom Ruud og den syv år eldre Busta er nå 2-2 etter fredagens kamp i Barcelona. Første gang de møttes var tilbake i 2017 da Ruud, rangert nummer 208 og wildcard, småsensasjonelt tok seg til semifinalen av ATP 500 Rio Open, hvor han vant første sett, hadde matchball i det andre, før Busta overtok kampen og pungterte nordmannen med 6-0 i det tredje.

Nytt møte med Schwartzman

I lørdagens semifinale møter Busta argentinske Diego Schwartzmann som tidligere på fredagen slo Felix Auger-Aliassime.

Kvartfinalene på andre siden av tablået:

  • Stefanos Tsitsipas – Carlos Alcaraz
  • Alex De Minaur – Cameron Norrie

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv