Samtlige av Stefanos Tsitsipas to Masters titler har kommet i Monaco. Foto: Shutterstock.

Forsvarte tittelen i Monte Carlo

av | 17 april, 2022 - 19:37 | Internasjonalt

Stefanos Tsitsipas holdt stand mot spansk kraftmaskin i finalen av Monte Carlo Masters.

Stefanos Tsitsipas – Alejandro Davidovich Fokina: 2-0 (6-3, 7-6(3))

På tross av tidlig press fra ukens komet i Monte Carlo, Alejandro Davidovich Fokina, var toppnivået til Stefanos Tsitsipas nok til å sikre tittelen for andre gang på rad i Monte Carlo.

Spanjolen Fokina har vært den store overraskelsen i Monte Carlo. På vei til sin første ATP finale noensinne, slo han Marcos Giron, Novak Djokovic, David Goffin, Taylor Fritz og Grigor Dimitrov.

Unngikk tre sett

I finalen tok han første stikk da han brøt Tsitsipas tidlig, men den regjerende mesteren skjerpet seg, utnyttet linjene og var kjappere i bevegelsene.

Kampen kunne gått til et tredje sett og blitt en super thriller etter Fokina kom tilbake i det andre settet og tok det til tie-break, men Tsitsipas -ble for sterk og tok tie-breaket 7-3.

Søndagens tittel i Monte Carlo er Tsitsipas sin åttende på ATP nivå – og hans andre i Masters-klassen. Den første kom på samme sted i fjor da han slo Andrey Rublev i finalen.

Den 23 år gamle grekeren har også vunnet ATP Finals i 2019 – og har dermed totalt tre store titler så langt i karrieren.


Alejandro Davidovich Fokina (ATP 46) var i sin aller første ATP finale. Foto: Twitter

22 år gamle Davidovich Fokina deltok i NextGen Finals i 2019 sammen med Casper Ruud. De to havnet i samme gruppe, men ingen avanserte videre. Ruud slo Fokina i fem sett, hans eneste seier i turneringen som til slutt ble vunnet av wildcardet Jannik Sinner.

God trekning for Ruud i Barcelona

På mandag starter ATP 500 turneringen i Barcelona hvor Casper Ruud er seedet nummer to. Nordmannen har bye i første runde og møter vinneren av Brandon Nakashima (ATP 76) og kval-spilleren Nicolaz Alvarez Varona (ATP 285).

Carlos Alcaraz og første seed Stefanos Tsitsipas er på motsatt side av tablået og kan ikke møte Ruud før i en eventuell finale. De høyest rangerte spillerne nordmannen kan møte, fra tredje runde til semifinalen er: Alexander Bublik (16), Pablo Carreno Busta (8) og Felix Auger-Aliassime (3).

Thiem til Serbia

Serbia Open gikk årlig fra 2009-2012 før den ble tatt av kalenderen, men gjenoppstod i fjor. I årets utgave er superstjernen Novak Djokovic igjen første seed. Andre seed er Andrey Rublev. US Open vinneren fra 2020, Dominic Thiem (ATP 51) er også på tablået i Beograd.

Regjerende mester i Beograd er Matteo Berrettini, som er ute med skade.

Eikeri i Stuttgart

Ulrikke Eikeri kommer ferskt fra landslagsspill og opprykk i Finland, til Stuttgart hvor hun sammen med sin russiske makker Alexandra Panova (WTA Double 76) skal spille WTA 500 Porsche Grand Prix.

I første runde møter de Marketa Vondrousova (WTA Double 32) og Viktorija Golubic (WTA 158). Sistnevnte er rangert nummer 39 i singles.

Ulrikke Eikeri er nå nummer 50. i verden. Hennes høyeste rangering har vært nummer 43.

Durasovic i Mexico

Viktor Durasovic er fortsatt i Mexico hvor han i neste uke skal spille San Marcos Open, en Challenger 80 på grus. Nordmannen har kommet inn på hovedtablået som alternativ. I første runde møter han Marc-Andrea Huesler (ATP 140) fra Sveits.

Neste ukes turneringer (18.04 – 24.04)

ATP

  • Barcelona Open – ATP 500 – Grus – Spania
  • Serbia Open – ATP 250 – Grus – Beograd

WTA

  • Porsche Grand Prinx – WTA 500 – Stuttgart. Tyskland
  • Istanbul Championships – WTA 250 – Tyrkia

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv