Russlands invasjon av Ukraina får konsekvenser for russisk idrett. Foto: Shutterstock.

Russland utestenges fra Davis Cup

av | 2 mars, 2022 - 20:46 | Internasjonalt

Russiske tennisspillere kan fortsette å spille turneringer i tennisligaene ITF, ATP og WTA, men i landslag sammenheng utestenges de.

I en felles uttalelse fra ATP (mennenes tour), WTA (kvinnenes tour) og ITF (det internasjonale tennisforbundet) står det at ITF suspenderer Russlands tennisforbund og Hviterusslands tennisforbund, og at de følgelig ikke får stille lag i Davis Cup for menn eller Billie Jean Cup for kvinner.

Russland er regjerende mester i begge lagturneringer.

Uheldig timing for Medvedev

Derimot vil verken ATP eller WTA nekte russiske spillere å delta i sine turneringer på det nåværende tidspunkt. Det betyr at den nye verdenseneren Daniil Medvedev og alle de andre russiske (og hviterussiske) stjernene på tennistouren kan spille videre, men de må greie seg uten flagg eller nasjonsbetegnelse.

Norge spiller kvalifisering til Davis Cup-sluttspillet kommende helg. Russland var som tittelforsvarer automatisk kvalifisert til høstens sluttspill og skulle ikke i aksjon nå. Hviterussland skulle spillt mot Mexico på et lavere nivå, men den kampen er nå kansellert.

Russiske Daniil Medvedev overtok tronen som verdensener denne uken. Samtidig suspenderes russisk lag-tennis. Her fra US Open finalen i 2019. Foto: Shutterstock.

Kilde: NTB/ABC Nyheter

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv