Taylor Fritz har nettopp slått en av tidenes beste tennis-spillere, Rafael Nadal – og det i en Masters finale. Foto: Discovery+.

Punkterte Nadals perfekte sesongstart

av | 21 mars, 2022 - 03:08 | Internasjonalt

24 år gamle Taylor Fritz ble den første amerikaner til å vinne Indian Wells på 21 år etter han slo selveste Rafael Nadal i finalen av Indian Wells.

Taylor Fritz – Rafael Nadal: 2-0 (6-3. 7-6(5))

En dødelig presis Taylor Fritz vant sin første Masters tittel etter han utmanøvrerte Rafael Nadal, som ikke klarte å opprettholde toppnivået han har ligget på under hele 2022 sesongen.

Publikum og TV-tittere verden rundt ble sjokkert fra start da Taylor Fritz, en klar underdog mot storfavoritten, dobbel-brøt Nadal fra start og var kjapt oppe i en 4-0 ledelse.

En rystet Nadal fikk omsider tatt et brudd tilbake, men det var for lite og for sent da Fritz brøt spanjolen en tredje gang og sørget for sett-seier 6-3.

I det andre settet så det ut som Nadal skulle komme tilbake da han fikk et tidlig brudd, men Fritz jevnet ut scoren umiddelbart. Nadal jobbet seg frem til flere nye break-baller, men usedvanlig mange upressede feil og enkle misser hindret spanjolen i å få overtak i settet.

Dermed gikk det andre settet til tie-break. Det kunne gått begge veier, men Nadal sviktet nok en gang på enkle baller og burde skaffet seg to set-points. I stedet fikk Fritz kampens andre match-point, og denne gang på egen serve.

Amerikaneren gjorde ingen feil, vant poenget – tok tie-breaket og en sensasjonell seier over mannen med flest Grand Slams i historien (21) og bl.a 36 Masters titler på sin CV.


– En ære å bare få spille på samme bane som deg. Jeg vokste opp med å følge deg, sa en rørt Taylor Fritz om å legenden Rafael Nadal i seierstalen. Foto: Discovery+.

Mot alle odds

Situasjonen skulle i utgangspunktet vært motsatt. Etter semifinalen mot Andrey Rublev, fikk Taylor Fritz pådratt seg en småskade og det ble spekulert i om Nadal skulle få en walkover i finalen.

Nadal derimot, i en alder av 35, har i 2022 fått den beste sesongstarten noensinne. Før søndagens finale var han notert med 20-0 i kampstatistikk. Spanjolen hadde vunnet alle tre turneringene han hadde deltatt i før Indian Wells; en ATP 250 i Melbourne, Australian Open og Acapulco (ATP 500).

Men unge Taylor Fritz, som før søndagens finale stod oppført med en tittel på sin CV, ATP 250 grus-turneringen i Eastbourne i 2019, brukte forehanden sin til å fornekte Nadal sin fjerde Indian Wells tittel + muligheten for Nadal å tangere Novak Djokovic sin Masters-rekord på 37 titler.

‘Overtok’ Ruuds plass – ATP med ranking-rot

Taylor Fritz kom inn i turneringen som nummer 20 i verden og har offisielt klatret til åttende plass på den nye rankingen. Ifølge Tennis Norge sin ranking-ekspert, har ATP gjort en feil med poengfordeling på mandagens oppdatering. Taylor Fritz har offisielt overtatt Ruud sin åttendeplass, men dette skal være en feil. Ruud er fortsatt nummer åtte og Fritz gikk fra 20. til 13.plass.

Det er ikke uvanlig at ATP roter med rankinglistene med alle overlappende regler og unntak i forbindelse med Covid-19. Forhåpentligvis kommer det en ny oppdatering senere i uken.

Iga Swiatek vant årets andre WTA 1000

Iga Swiatek – Maria Sakkari: 2-0 (6-4, 6-1)

20 år gamle Iga Swiatek ble den første polske kvinne i historien til å vinne Indian Wells etter hun slo greske Maria Sakkari 6-4, 6-1 på søndag.

Den polske jenta vant også årets første WTA 1000 turnering i Doha for en måned siden. Totalt har hun nå fem WTA titler inkludert French Open.

Seieren i California betyr også at hun er første kvinne på WTA touren til å nå 20 seire så langt i 2022.

Med seieren i Indian Wells vil Swiatek bli nummer to i verden på mandag, bak Ashleigh Barty. Dermed tangerer hun landskvinnen Agnieszka Radwanska, som i karrieren oppnådde en ranking som nummer to.


20 år gamle Iga Swiatek fra Polen har blitt en maktfaktor på WTA touren. Foto: Twitter.

Miami next

Fra Indian Wells og California går turen videre til Miami Open, som også er en syv-runder Masters/WTA 1000 turnering. Sammen blir turneringene omtalt som The Sunshine Double.

Casper Ruud er allerede på plass i Miami. Ulrikke Eikeri sa til Tennis Norge i forrige uke at hun da antok at hun skulle spille doubles i Miami.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv