For andre gang på tre år kunne Casper Ruud løfte trofeet i Buenos Aires. Foto: Eurosport.

Vant Argentina Open – igjen

av | 13 februar, 2022 - 22:50 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo hjemmehåpet Diego Schwartzman i finalen av Argentina Open og har nå to titler fra Buenos Aires.

Casper Ruud – Diego Schwartzman: 2-1 (5-7, 6-2, 6-3)

Casper Ruud har nå totalt syv ATP titler etter han søndag kveld vant Argentina Open etter å ha snudd finalen mot argentinske Diego Schwartzman.

Schwartzman var lenge en verkebyll for Casper Ruud på ATP touren. De fem første møtene dem imellom endte med Schwartzman-seier før Ruud omsider fikk slått den kortvokste argentineren i Monte Carlo Masters i fjor.

Status før søndagens finale i Buenos Aires var derimot at Ruud vant flere titler i fjor(5) enn Schwartzman har gjennom hele karrieren (4).

Diego Schwartzman er en av de laveste spillerne på ATP touren med sine 170cm. Foto: Eurosport.

Snur kampen og vinner i tre sett

Ruud var best fra start og fikk kjapt en rekke bruddmuligheter uten at han klarte å utnytte dem. Da han misbrukte en en breakball som også var settball, forandret momentumet seg til Schwartzmans fordel og istedenfor et vunnet første sett ble Casper brutt i det påfølgende gamet før Schwartzman servet inn det første settet 7-5.

Settet som lenge så ut til å tilhøre Ruud, var nå tapt.

I starten av det andre settet måtte Schwartzmann kjempe med nebb og klør for å holde serve og etter ni tapte muligheter klarte Ruud endelig å bryte motstanderen for første gang i kampen da han gikk opp til 4-2.

Ruud hadde fått blod på tann. Nok et servebrudd sørget for at han vant det andre settet 6-2.

Dermed gikk kampen til et avgjørende tredje sett.

Kampen var helt åpen, men etter tre strake servebrudd, kom Ruud ut i front med en 4-1 ledelse.

Selv med energi fra hjemmepublikummet på sin side, virket Diego Schwartzman mer sliten enn Ruud og klarte aldri å ta igjen servebruddet.

Etter 2 timer og 37 minutter kunne Ruud juble etter å ha servet inn det tredje settet 6-3 og kampen 2-1.

– Dette er den perfekte starten og gir meg masse selvtillit for resten av sesongen, sa Ruud etter kampen før han igjen ble bedt om å sende en hilsen på spansk.

Hovedstadion i Argentina Open hvor Casper Ruud nå har vunnet tittelen to ganger. Foto: Eurosport.

Vunnet de fire siste grusturneringene

Argentina Open var nordmannens første turnering på grus siden juli da han avsluttet en tre ukers kampanje som resulterte i tre titler, hvorav den siste kom i Kitzbühel 31. juli.

Etter et kjedelig overtråkk som ødela Australian Open i januar, var nordmannen fit-for-fight igjen etter en måneds pause . løpet av uken i Buenos Aires, har nordmannen transformert seg fra å være smårusten til å bli en selvsikker tittelvinner.

Casper Ruud har nå vunnet de fire siste grusturneringene han har spilt. Selv alle er av kategori ATP 250, er det fortsatt imponerende – og dominant.

Søndagens seier betyr også at Ruud beholder åttende plassen på verdensrankingen. Ettersom han fortsatt forsvarte de 250 poengene fra 2020, ender ikke nordmannen opp med bonuspoeng.

Seieren gir i overkant av 800.000 kroner i premiepenger.

Ny milepæl

Seieren betyr at Ruud for første gang er en flertallsvinner i samme turnering med totalt to Argentina Open titler. Til sammenligning har Rafael Nadal 13 titler fra Roland Garros/French Open.

Rett til Rio

Fra Buenos Aires reiser Team Ruud videre til ATP 500 turneringen i Rio de Janeiro der nordmannen er andre seed bak Matteo Berrettini i neste uke.

Rio har fra og med i år innført ‘bye’ for toppseeds og Casper Ruud møter vinneren av Benoit Paire (ATP 50) og den argentinske 23 åringen Francisco Cerundolo (ATP 107) i runde to.

Første internasjonale gjennombrudd

Videre kan Ruud møte Lorenzo Sonego i kvartfinalen og eventuelt Diego Schwartzman i semifinalen. På andre siden av tablået lurer bl.a første seed Matteo Berrettini og den livsfarlige spanske 18 åringen Carlos Alcaraz.

Det var her i Rio at Casper Ruud på mange måter fikk sitt første store internasjonale gjennombrudd da han som 18 åring og wildcard tok seg helt til semifinalen i 2017, hvor han på et tidspunkt hadde matchball i det andre settet mot Pablo Carreno Busta, men tapte til slutt i tre sett.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv