Forrige gang Shanghai Masters ble spilt var i 2019 da Daniil Medvedev slo Alexander Zverev i finalen. Foto: Shutterstock.

Asia tilbake på ATP kalenderen

av | 24 februar, 2022 - 08:35 | Internasjonalt

ATP har frigjort kalenderen for andre halvdel av 2022 sesongen.

På onsdag kunngjorde herrenes tennisorganisasjon turnerings-planen for tredje og fjerde kvartal 2022. Ambisjonen er at hele året blir mer eller mindre normalt slik det var før korona.

Det innebærer at hele Asia-delen er tilbake i full kraft. Shanghai Masters i oktober er Asias største herreturnering, deretter følger Beijing og Tokyo som er kategori ATP 500.

I motsetning til kvinnenes tennisorganisasjon WTA, har ATP valgt å ikke suspendere turneringer i ASIA pga skandalen rundt den kinesiske tennisspilleren Peng Shuai som ‘forsvant’ fra touren etter hun på sosiale medier anklaget en tidligere topp-politiker i Kina for voldtekt.

Peng Shuai, tidligere semifinalist i singles i US Open og tidligere verdensener i doubles, anklaget Chinas tidligere visestatsminister  Zhang Gaoli for voldtekt. Kort tid etterpå forsvant hun fra offentligheten. Foto: Shutterstock.

Russisk turbulens

Som en konsekvens av Russlands krenkelse av Ukrainas suverenitet, flyttes St. Petersburg Open til Nur-Sultan, hovedstaden i Kasakhstan.

ATP oppgir samtidig at det må tas forbehold om forandringer underveis ettersom Covid-19 fortsatt er en faktor i de fleste land.

For full oversikt over 2022 kalenderen, klikk her

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv