Etter lørdagens triumf mangler verdensener Ashleigh Barty kun tittelen i US Open før hun har vunnet alle de fire store turneringene. Foto: Shutterstock.

Historiske Ashleigh Barty vant Australian Open

av | 29 januar, 2022 - 11:53 | Australian Open, Internasjonalt

Ashleigh Barty ble på søndag den første australske spiller til å vinne Australian Open på 44 år.

Ashleigh Barty – Danielle Collins: 2-0 (6-3, 7-6(2))

Ikke siden Christine O’Neill vant turneringen i 1978, har en australsk spiller vunnet Australian Open. Tidligere verdensener Leyton Hewitt var nær da han tapte finalen til Marat Safin i 2005, men på lørdag tok den 44 år lange tørken slutt da verdensener Ashleigh Barty slo amerikanske Danielle Collins 2-0 i en kamp som ble mer dramatisk en forventet.

Havnet i trøbbel

De første fem games av kampen var jevne før verdensener Barty brøt opp til 4-2, beholdt kontrollen og servet til slutt inn det første settet 6-3.

Alt så ut som det skulle bli nok en enkel kamp for tennis-dronningen. Motstanderen var jo tross alt rangert nummer 30 i verden og var i sin første Grand Slam finale.

Men så snudde kampen opp-ned i løpet av kort tid i det andre settet. En mentalt sterk Collins brøt en nerve-preget Barty først en gang, så en gang til – og ledet etter kort tid 5-1. Med to brudd i ryggen, skulle hun bare serve inn settet.

Dronningen slår tilbake

Barty fikk summet seg og brøt tilbake til 2-5, men måtte fortsatt overleve de tre neste games for å unngå et avgjørende tredje sett.

Og det klarte hun, hun holdt egen serve til 3-5, brøt tilbake igjen da Collins skulle serve inn settet for andre gang, fikk opp 4-5 og holdt nok en gang serve til 5-5.

Fire vunne games på rad, hvorav hvert eneste var nødvendig for å å overleve – for et comeback.

44 år tørke tok slutt

Men settet var ikke ferdig vunnet. Begge spillerne holdt den siste serven og settet gikk til tie-break. Full av adrenalin og selvtillit, tok Barty full kommando over tie-breaket som hun vant 7-2 og dermed kampen 2-0 med sett-sifre 6-3, 7-6(2).

Tittelen er Barty sin tredje Grand Slam. Fra før har hun vunnet French Open og Wimbledon. Nå mangler hun bare US Open tittelen for å oppnå en Karriere Grand Slam, som vil si å vinne alle de fire store turneringene i løpet av karrieren.

For seieren i Melbourne får Barty 2000 ranking poeng og nærmere 18 millioner kroner.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv