Rafael Nadal vant Australian Open og går forbi Roger Federer og Novak Djokovic i antall Grand Slam titiler. Foto: Shutterstock.

HISTORISK!

av | 30 januar, 2022 - 16:05 | Australian Open, Internasjonalt

Rafael Nadal ble den første herre i historien til å vinne 21. Grand Slam titler etter å ha vunnet Australian Open 2022.

Rafael Nadal – Daniil Medvedev: 3-2 (2-6, (5)6-7, 6-4, 6-4, 7-5)

– En av de mest emosjonelle dagene i min karriere!

Slik oppsummerte 35 år gamle Rafael Nadal opplevelsen av å ha vunnet Australian Open finalen etter nesten fem og en halv times spill.

Fra å ha ligget under 0-2 i sett mot verdenstoer Daniil Medvedev, snudde spanjolen kampen og vant 3-2.

5 timer og 24 minutter

I det femte og avgjørende settet fikk Nadal først sjanse til å serve hjem seieren på 5-4, men russeren brøt tilbake i grevens tid til 5-5, Gleden i den russiske boksen ble kortvarig da Nadal umiddelbart tok tilbake bruddet og gav seg selv en ny sjanse til å serve hjem tittelen på 6-5.

Denne gang gjorde Kongen av Grus ingen feil og etter fem timer og 24. minutter var seieren en realitet.

Mørk hest

Søndagens seier er Nadals 21. Grand Slam tittel, noe som betyr at han rykker ifra Novak Djokovic og Roger Federer og er nå den herren i historien med flest GS titler.

Spanjolen har siden august i fjor vært plaget med en fotskade og spilte tennis for første gang i romjulen under en oppvisnings-turnering i Midt Østen. Resultatet ble at han pådro seg korona.

Kongen av Grus, som han er mest kjent som etter å ha vunnet French Open 13. ganger, ankom Australia i januar som nummer fem i verden. Han valgte å stå over ATP Cup og spilte heller en ATP 250 hvor han slo amerikanske Maxime Cressey i finalen.

Tross seieren i ATP 250 var Nadal likevel en ‘mørk hest’ i årets Australian Open. Skadehistorikken, mangel på kamptrening og alderen (35), var alle faktorer som gjorde han til en usannsynlig vinner. Av sine tidligere 20 GS titler, hadde bare en kommet i Australia (2009)

Men legenden Nadal lever i beste velgående. Roger Federer vant sin siste Grand Slam som 37 åring og i mai starter French Open hvor Nadal mistet tronen i fjor.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv