Aliona Bolsova (t.v) og Ulrikke Eikeri er doubles-makkere i Australian Open. Foto: Wikimedia og WTA/Privat.

Eikeri og Bolsova videre i Australian Open

av | 20 januar, 2022 - 08:30 | Australian Open, Internasjonalt, Ulrikke Eikeri

For første gang i karrieren deltar Ulrikke Eikeri i Australian Open og på torsdag tok hun seg videre til runde to sammen med sin spanske makker Aliona Bolsova.

Ulrikke Eikeri/Aliona Bolsova – Ingrid Neel/Elixane Lechemia: 2-1 (6-4, 3-6, 6-2)

Opprinnelig skulle Eikeri og makkeren ha møtt et kinesisk par, men kort tid før kampstart ble det klart at kineserne hadde trukket seg og ble erstattet av den fransk-amerikanske duoen Elixane Lechemia (WTA Doubles 76) og Ingrid Neel (WTA Doubles 89).

Lechemia og Neel vant WTA 250 turneringen Copa Colsanitas sammen i fjor. Tittelen var den første i WTA sammenheng for begge spillerne.

Også Eikeri vant sin første WTA doubles-tittel i fjor da hun sammen med Ellen Perez vant Tenerife Open, en WTA 250.

Fra 0-3 til 6-4

Etter en svak start fra den norsk-spanske duoen, snudde de første settet fra å ha ligget under 0-3 til å dobbel-bryte seg frem til sett-seier med 6-4.

Det andre settet ble en brytekamp som motstanderne vant etter å ha brutt Eikeri/Bolsova tre ganger på rad før de servet inn settet 6-3.

I det avgjørende settet hevet Eikeri/Bolsova nivået og var det beste paret utpå banen. Sammen avverget de alle breakballer imot og brøt motstanderne to ganger hvor den siste resulterte i sett-seier 6-2 og kamp-seier 2-1.

Tøffere motstand i neste runde

I runde to venter de tsjekkiske spillerne Marie Bouzkova og Lucie Hradecka. Med en doubles-ranking som nummer 29 og 32 er de seedet nummer 10 i Australian Open.

Eikeri mot nye høyder

For Ulrikke Eikeri er dette første gang hun spiller Australian Open. Fra før av har hun deltatt i French Open (2020) og Wimbledon i 2021. Alle deltakelsene har vært i doubles.

Opprettholder Nordstrand-spilleren sin nåværende beste-rangering som nummer 61, vil hun kunne delta i alle fire Grand Slam turneringene i 2022.

For torsdagens seier mottar Eikeri hele 130 nye WTA poeng, noe som sannsynligvis er nok til at hun vil bryte inn i Topp 50.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv