Norges landslag i ATP Cup. Fra venstre: Kaptein Christian Ruud, Casper Ruud, Andreja Petrovic, Lukas Lilleengen, Viktor Durasovic og Leyton Rivera. Foto: ATP Cups Facebook side.

ATP Cup: Serbia slo Norge på åpningsdagen

av | 1 januar, 2022 - 13:31 | Internasjonalt

Casper Ruud slo sin motstander, men Norge tapte sammenlagt i det første gruppe-oppgjøret.

Norge – Serbia: 1-2

  • Viktor Durasovic – Filip Krajinovic: 0-2 (2-6, 5-7)
  • Casper Ruud – Dusan Lajovic (6-3, 7-5)
  • Casper Ruud/Viktor Durasovic – Filip Krajinovic/Nikola Cacic: 0-2 ((3)6-7, 3-6)

Selv uten Novak Djokovic ble Serbia et nummer for stort for Norge i Sydney på årets første dag.

Casper Ruud jevnet ut sammenlagt-scoren til 1-1 med å slå Dusan Lajovic (ATP 33), men det norske radarparet Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte den avgjørende doubles-kampen.

Spania på mandag

Norge er i gruppe sammen med Serbia, Chile og Spania. Neste motstander er Spania, som slo Chile 3-0 på åpningsdagen, anført av Roberto Bautista Agut og Pablo Carreno Busta.

Spanias største stjerne Rafael Nadal deltar ikke i ATP Cup og har valgt å spille en ATP 250 i Melbourne som oppvarming til Australian Open som starter mandag 17. januar.

Gresk kontrovers

Hellas sin superstjerne Stefanos Tsitsipas (ATP 4) skapte furore i Sydney da han trakk seg fra turneringen like før han skulle i aksjon pga den samme albue-skaden han har slitt med siden desember.

Den sene beslutningen om å trekke seg satte fyr på spekulasjoner om hvorvidt Tsitsipas forfalsket tilstanden sin for å gi Hellas adgang til turneringen.

Aristotelis Thanos, rangert nummer 1076 i verden, erstattet Tsitsipas og tapte for Polens beste spiller Hubert Hurkacz (ATP 9).

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv