Comeback Kid Ruud er nå i semifinalen av ATP Finals. Foto: Eurosport.

Sensasjonen i Torino

av | 19 november, 2021 - 17:59 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Andrey Rublev i sin aller største og viktigste kamp i karrieren.

Casper Ruud – Andrey Rublev: 2-1 (2-6, 7-5, 7-6(5))

Fredag 19. november 2021 blir stående som en merkedag i norsk idrettshistorie da Casper Ruud slo Andrey Rublev og sikret seg en plass i semifinalen av ATP Finals, elite-turneringen reservert for de åtte beste spillerne i verden.

Ingen nordmann har noen gang vært i nærheten av å kvalifisere seg inn i denne spesielle turneringen, og etter to av tre gruppeseiere er 22 år gamle Casper Ruud nå i semifinalen der verdenstoer og regjerende ATP Finals mester Daniil Medvedev venter.

Og for en måte det skjedde på. Nordmannen ble overkjørt i det første settet 2-6 og lå et brudd bak i det andre settet før han nok en gang klarte å snu kampen, hovedsakelig på grunn av at han har en mental styrke som bare de aller beste idrettsutøverne besitter.

Først var det Albert Ramos Vinolas som hadde rollen, så overtok Diego Schwartzman før Andrey Rublev ble nøtten som Ruud ikke klarte å knekke – før nå. Foto: Eurosport.

Slik var hendelsesforløpet

Som i forrige kamp mot Cameron Norrie, ble Ruud overkjørt av intensiteten til Rublev i åpningssettet. Rublev brøt nordmannen to ganger og selv om Ruud reddet to sett-baller på 1-5, var det ‘to little, to late’ og med to brudd i bagasjen kunne Rublev serve inn det første settet 6-2.

Det så stygt ut for Ruud og Norge da Rublev fulgte opp med å bryte nordmannen tidlig i det andre settet, men Ruud tok bruddet tilbake umiddelbart og blåste nytt liv i kampen.

Deretter fulgte flere intense games hvor begge spillerne måtte redde breakballer på rekke og rad. Nivået til begge spillerne var et ATP sluttspill verdig og da Rublev skulle serve inn til tie-break på 5-6. sviktet russeren totalt og Ruud fikk tre settballer hvorav han tok den andre – og vant settet 7-5.

Dermed gikk thrilleren til et tredje sett hvor en semifinaleplass mot verdenstoer og regjerende ATP Finals mester Daniil Medvedev lå i potten.

Som en kopi av det andre settet brøt Rublev nordmannen først, men klarte ikke å følge opp med å holde serven i det neste gamet og spenningen var til å ta og føle på da spillerne igjen var ajour på 3-3.

Ingen flere serve-brudd i det tredje settet betød at superthrilleren skulle avgjøres på tie-break.

Der fikk Ruud det første mini-breaket og kjempet seg frem til to matchballer hvorav den andre på egen serve. Et serve-ess sørget for at sensasjonen var et faktum og Ruud fikk endelig slått Rublev i det femte og viktigste oppgjøret dem imellom.

Dette er nå semifinalene i ATP Finals (spilles på lørdag)

  1. Novak Djokovic – Alexander Zverev
  2. Daniil Medvedev – Casper Ruud

Det vil si at Casper Ruud er er blant de fire siste i den mest topptunge tennis-turneringen i verden. De tre andre er nummer 1, 2 og 3 i verden. Det er smått utrolig og en eventyrlig 2021 sesong er enda ikke over for nordmannen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Årets tennissko fra ASICS

Årets tennissko fra ASICS

Novak Djokovic var med i utviklingen av skoen som har bidratt til nok en drømmesesong for verdenseneren.

Super-Iga vant WTA Finals

Super-Iga vant WTA Finals

Total dominans – Iga Swiatek brukte bare 59 minutter på å slå Jessica Pegula i finalen av WTA Finals.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv