En skuffet Casper Ruud tapte semifinalen i ATP Finals til verdenstoer Daniil Medvedev. Foto: Eurosport.

Eventyret i Torino er over

av | 20 november, 2021 - 16:44 | Casper Ruud, Internasjonalt

Verdenstoer Daniil Medvedev ble for sterk for Casper Ruud.

Casper Ruud – Daniil Medvedev: 0-2 (4-6, 2-6)

Settingen før lørdagens første semifinale i ATP Sluttspillet i Torino var allerede en liten norsk sensasjon med Casper Ruud som en av de fire siste i turneringen der de tre andre var henholdsvis nummer 1, 2 og 3 i verden.

På vei inn til semifinalen hadde Ruud vunnet to av tre kamper hvorav fredagens seier mot russiske Andrey Rublev, nummer fem i verden, var en liten milepæl i seg selv etter å ha tapt de fire første møtene dem imellom.

Men mot nummer to i verden og kanskje verdens heteste spiller om dagen, Daniil Medvedev, ble oppgaven for stor for nordmannen.

Akrobatisk overmakt

Det første settet var stort sett jevnspilt, men dessverre for Ruud og Norge snek det seg inn noen feil på viktige poeng. Da nordmannen skulle serve på stillingen 1-1, reddet han først en break-ball, men en grov backhand-miss gav russeren en ny bruddmulighet som han tok vare på og dermed var favoritten i front med et brudd.

Ruud klarte å avverge et nytt brudd på 1-3, men kom aldri i posisjon til å bryte tilbake og Medvedev kunne til slutt serve inn settet 6-4.

Den 1.98 meter høye russeren overtok kommandoen i det andre settet og beviste hvorfor han er fersk US Open vinner, nummer to i verden og regjerende ATP Finals mester.

Nordmannen holdt følge til 2-2, før en akrobatisk Medvedev brukte presisjon, kraft og rekkevidde til å bryte Ruud to ganger på rad før han til slutt servet inn settet 6-2 og kampen 2-0.

I finalen møter Medvedev vinneren av Novak Djokovic og Alexander Zverev. Den kampen starter kl 21 lørdag kveld.

Daniil Medvedev har vunnet alle tre oppgjørene han og Casper Ruud imellom. Ruud trengte fire tap før han slo Andrey Rublev og med nordmannens progresjon vil han sannsynligvis også beseire den russiske bjørnen før eller senere. Foto: Shutterstock.

Dette oppnådde Casper Ruud i Torino:

  • 400 ATP poeng. Det er ny rekord for en enkel turnering. I tillegg blir disse poengene stående i 12 måneder som den 20. tellende turneringen, fremfor de vanlige 19. Kort oppsummert: Det er rene bonuspoeng.
  • Rundt 4.5 millioner kroner i premiepenger. Det er ny personlig rekord for en enkel turnering.
  • Tangerte sin største skalp i karrieren (ATP 5). Andrey Rublev, som Ruud slo på fredag er nummer fem i verden, det var også Stefanos Tsitsipas da Ruud slo han i Madrid tidligere i år.
  • Fikk bekreftet at han er en toppspiller også på hardcourt.
  • Skrev et nytt kapittel i norsk idrettshistorie som første nordmann inn i ATP Sluttspillet – og Norges første seier i den mest topptunge tennis-turneringen i verden.

De fire siste i Torino kan ende opp med å dele tittel-tronen i 2021

Dersom regjerende mester Daniil Medvedev forsvarer tittelen på søndag vil Casper Ruud sammen med Novak Djokovic, Daniil Medvedev og Alexander Zverev sammen avslutte sesongen med flest ATP-titler (5) av alle. Selv om det er en gigantisk forskjell på hvilke fem titler de fire spillerne har ervervet, er det fortsatt en interessant parallell at det var de fire spillerne som gikk til semifinalene i ATP Finals.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv