Casper Ruud er fjerde seed i ATP 500 turneringen i Wien. Foto: Eurosport.

Marginalt komfortabel i Wien

av | 26 oktober, 2021 - 16:04 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo sør-afrikaneren Lloyd Harris i et jevnt oppgjør i Vienna Open.

Casper Ruud – Lloyd Harris: 2-0 (7-5, 7-6(2))

All bekymring knyttet til Casper Ruuds håndledds-problematikk forsvant umiddelbart etter tirsdagens kampstart i ATP 500 turneringen Vienna Open, også kjent som Erste Bank Open.

En god ukes pause etter Indian Wells har vært nok til at nordmannen er tilbake i form. Tirsdag slo han sør-afrikaneren Lloyd Harris (ATP 31) marginalt komfortabelt i første runde i Wien, bare tre uker at etter de møttes i Indian Wells.

Lloyd Harris (ATP 31) har blitt slått av Casper Ruud to ganger på tre uker. Foto: Eurosport.

Unngikk tie-break i grevens tid

Harris var på vei til å serve inn til tie-break på 5-6 etter et jevnt første sett som ikke hadde produsert en eneste break-ball, da Ruud plutselig fikk en sjanse til å bryte.

Ruud tok vare på sjansen sin, brøt på første forsøk, noe som også gav nordmannen det første settet 7-5.

I det andre settet ble et tie-break uunngåelig etter at spillerne holdt hverandre på avstand med solid serving og fornektet hverandre bruddmuligheter.

Den 1.93 høye serve-kanonen Harris var i teorien favoritten til å ta tie-breaket, men Ruud var mest skjerpet, fikk tidlig overtak og vant tie-breaket komfortabelt 7-2 og kampen 2-0 (7-5, 7-6(2)).

En helt grei dag på jobben for Ruud. Form og fokus sitter.

Sonego eller Koepfer

I neste runde venter vinneren av italienske Lorenzo Sonego (ATP 23) og lucky loser Dominik Koepfer (ATP 62) som erstattet Cristian Garin i tablået.

Ruud slo senest Lorenzo Sonego i San Diego hvor han vant sin første ATP-tittel på hardcourt.

Wien Open, også kjent som Erste Bank Open, spilles på sportskomplekset Wiener Stadthalle. Foto: Wikipedia.

Racet til Torino

Casper Ruud kjemper nå for å sikre seg en av de to gjenværende plassene til ATP Sluttspillet i Torino i november, kjent som Racet til Torino.

I tillegg til Ruud er Hubert Hurkacz, Jannik Sinner og Cameron Norrie de fremste kandidatene til å bli med til Torino. Få poeng skiller kandidatene og hver kamp i de to siste gjenværende turneringene vil ha betydning.

Polske Hurkacz lå nærmest Ruud med 60 poeng før Wien startet, men etter polakken røk ut mot Andy Murray på mandag og Ruud vant sin kamp mot Lloyd Harris, har Ruud nå økt forspranget til 105.

Cameron Norrie ble ATP Finals kandidat da han vant Masters-turneringen Indian Wells for noen uker siden og spilte mot Marton Fucsovics da Ruud gikk seirende ut av kampen mot Harris.

Jannik Sinner spiller sin første kamp på i Wien på onsdag. Italieneren og Ruud kan møtes i kvartfinalen.

Kuriositet: Den østeriske tennis-legenden Thomas Muster vant aldri Vienna Open i løpet av karrieren, men var i finalen tre ganger.

Den tidligere Kongen av Grus, Thomas Muster, vant French Open i 1995 og ble nummer 1 i verden, men tittelen i Wien fikk han aldri. Foto: Wikipedia.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv