Av og til vinner man tenniskamper uten å nødvendigvis være den beste. Det var tilfelle mot Lloyd Harris på mandag. Foto: Eurosport.

Knepen seier i ørkenen

av | 11 oktober, 2021 - 23:33 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slet lenge mot sør-afrikanske Lloyd Harris, men fant nytt momentum og snudde kampen.

Casper Ruud – Lloyd Harris: 2-1 ((4)6-7, 6-4, 6-4)

Casper Ruud er videre til fjerde runde i Masters-turneringen Indian Wells etter han mandag kveld norsk tid overlevde en formsterk Lloyd Harris (ATP 31) i den californiske ørkenen.

Nordmannen var en naturlig forhåndsfavoritt ettersom han er rangert nummer 10 i verden, men havnet på defensiven fra start og slet i motvind i store deler av kampen.

I det første settet måtte Ruud redde to break-baller før settet gikk til tie-break. Nordmannen slet med med å få inn første-serven, mens Lloyd Harris leverte ess på ess. Tie-breaket vant sør-afrikaneren 7-4.

Lloyd Harris. Foto: Shutterstock.

Vinden snur

Ting så mørkt ut. På et tidspunkt ble det pause i spillet da en tilskuer ble eskortert ut av stadion etter at han høylytt buet på Ruud.

Ute på banen måtte Ruud kjempe med nebb og klør for å unngå å bli brutt. Kampens lengste game kom da Ruud skulle serve på 1-2 i et game hvor han måtte redde fire break-baller for å holde seg i livet.

Tempoet falt noen hakk i det påfølgende games hvor vinden tok seg opp og skapte forstyrrelser med papirgjenstander som fløy utpå banen.

Kanskje var det mystikken fra ørkenen eller sjamansk karma som dikterte vinden og favoriserte Ruud da nordmannen litt ufortjent stjal til seg et brudd til 5-4 og fulgte opp med å serve inn det andre settet 6-4.

Fenomenet i ørkenen

Musikken på stadion var av det forventede kommersielle slaget, men ingenting hadde vært mer passende enn The Doors og Riders on the Storm som en føljetong gjennom det tredje settet.

For det var akkurat det tilskuerne ble vitne til; en Casper Ruud som jobbet seg ut av stormen som hadde preget størsteparten av kampen. Nordmannen fant nytt momentum, brøt Harris tidlig i det tredje settet og nå var det sør-afrikaneren som var på defensiven og måtte redde break-baller for å holde seg i livet.

Det i seg selv var ikke nok, Harris klarte aldri å ta bruddet tilbake og Ruud vant til slutt oppgjøret uten nødvendigvis å være den beste spilleren. Statistikken avslørte at sør-afrikaneren vant flere poeng enn nordmannen, men som i et amerikansk presidentvalg, er ikke total antall poeng nødvendigvis nok til å vinne.

Schwartzman i neste

Indian Wells er en unik Masters-turnering som består av syv fremfor seks runder. Etter bye i første og to seire, er Ruud nå klar for fjerde runde hvor argentinske Diego Schwartzman (ATP 15) venter.

Argentineren var lenge en forhåndsmeldt exit-billett for Ruud, men det har forandret seg det siste året og Ruud slo senest den kortvokste argentineren i Masters-turneringen i Cincinnati.

Hver Ruud seier nå har aldri vært viktigere

Hver Ruud-seier frem til november er av stor betydning rankingmessig og ikke minst Race to Torino. Roger Federer vil falle bak Ruud etter Indian Wells uansett – og dersom Ruud kommer seg helt til semifinalen vil han også passere Dominic Thiem på 8.plass.

Ingenting er derimot avgjort og norske øyne bør holde øye på Ruuds argeste konkurrenter til det prestisjefulle ATP Sluttspillet i november. De mistenkte er Hubert Hurkacz, Jannik Sinner, Felix Auger-Aliassime og Aslan Karatsev.

Team Ruud på plass i Indian Wells. Foto: Eurosport.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Trening gir bedre liv

Trening gir bedre liv

Ny global studie viser sammenheng mellom regelmessig trening i tenårene og positiv mental helse i voksen alder.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv