Den nye vinen: Emma Raducanu og Leylah Fernandez. Foto: Eurosport.

SENSJASJONS-JENTENE!

av | 10 september, 2021 - 06:28 | Internasjonalt, US Open

US Open Torsdag: Tenåringene Leylah Fernandez og Emma Raducanu vant hver sin semifinale - møtes i finalen.

Torsdagens semifinaler:

Leylah Fernandez – Aryna Sabalenka: 2-1 (7-6(3), 4-6, 6-4)

Emma Raducanu – Maria Sakkari: 2-0 (6-1, 6-4)

Fryktløse, frigjorte og uerfarne på tennisens aller største scene – 18 år gamle Emma Raducanu fra Storbritannia og 19 år gamle Leylah Fernandez fra Canada er kvinnetennisens nye stjerner etter de begge har kommet ‘ut av ingenting’ og gjennomført hver sin vanvittige kampanje på hver sin side av tablået i New York de siste to ukene – og møtes sensasjonelt i finalen på lørdag.

Sensasjon 1: Leylah Fernandez – The Giant Killer

Den canadiske tenåringen kom inn i turneringen som nummer 73 i verden etter hun tidligere i år vant sin første WTA-tittel, men var i praksis en helt ukjent kvinne for allmennheten.

På mandag ble hun 19 år og har i løpet av turneringen fått kallenavnet The Giant Killer etter hun slo ut bl.a Naomi Osaka, Angelique Kerber og Elina Svitolina – alle etablerte og topprangerte kvinner.

I torsdagens semifinale nøytraliserte hun nok en toppspiller – nummer to i verden Aryna Sabalenka fra Hvite-Russland med 2-1 i sett.

Aryna Sabalenka er et godt eksempel på ‘den gamle vinen’; nummer to i verden uten å ha vært i en eneste Grand Slam finale. Dette paradigmet kan nå være på vei ut etter den nye ungdommen har fått vist seg frem.

Sabalenka var ikke nødvendigvis dårligere enn Fernandez, men hun sviktet på de viktigste poengene – noe som er utilgivelig i de store sammenhenger.

Etter 1-1 i sett vant Fernandez det avgjørende settet 6-4.

Sensasjon 2: Emma Raducanu

Den britiske 18 åringen kvalifiserte seg inn i US Open rangert nummer 150 i verden og har nå vunnet totalt ni kamper uten å tape et eneste sett – og er nå i finalen etter hun slo Maria Sakkari (WTA 18) 2-0 i torsdagens semifinale.

Tre kvalifiseringskamper – seks hovedkamper – alle ni kamper med 2-0. For en jente! Prestasjonen har allerede skrevet seg inn i historiebøkene: første gang en kvalifisering-spiller når en Grand Slam finale.

Gresk tragedie

Med Virginia Wade i spillerboksen – den siste britiske kvinne til å vinne en Grand Slam da hun vant Wimbledon i 1977, knuste 18 år gamle Raducanu den muskuløse grekeren Maria Sakkari 2-0 med settsifre 6-1, 6-4.

Grekeren, rangert nummer 18 i verden, var naturlig favoritt før kampen, men ble fra starten pulverisert av en fryktløs tenåring som fortsetter å spille i ren bonus-modus.

Det første settet forsvant uten at grekeren fikk etablert spillet sitt og drømmen om sin første Grand Slam finale ble enda fjernere da hun ble brutt tidlig i det andre settet.

Det greske publikum fikk en ubehagelig opplevelse der de så sitt håp ble destruert av en tenåring som spiller på et nytt nivå som kvinne-tennisen har manglet lenge.

Sakkari måtte kjempe med nebb og klør for å unngå et dobbel-brudd, men det var uten betydning da Raducanu til slutt servet inn seieren 6-1, 6-4 og en plass i finalen.

Den nye vinen

Det betyr at vi har fått en drømmefinale; to tenåringer som på hver sin side av tablået har bevist at de er den nye vinen i tennis. Mens veletablerte Topp 10 spillere til stadig skuffer i de store anledningene, har tenåringene Fernandez og Raducanu nå gitt håp om at kvinne-tennis igjen skal få noen helt gigantiske profiler nå som Serena Williams er på vei mot pensjon.

Drømmefinalen sees på Eurosport på lørdag/natt til søndag.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv