Polske Hubert Hurkacz vant Moselle Open og passerer Casper Ruud i Racet til ATP Finals. Foto: Shutterstock.

Puster Ruud i nakken

av | 26 september, 2021 - 18:13 | Internasjonalt

Dette er ATP og WTA vinnerne denne uken.

Det ble spilt to ATP 250 og en WTA 500 turnering denne uken.

I Frankrike vant første seed Hubert Hurkacz Moselle Open etter han slo andre seed Pablo Carreno Busta i søndagens finale. Tittelen er polakkens fjerde i karrieren og tredje i 2021.

Racet vs. Ranking

Resultatet i Frankrike betyr at Hurkacz går forbi Casper Ruud på Racet til ATP Finals med 80 poeng og skyver Ruud ned til niende plass.

Polakken går likevel ikke forbi nordmannen på verdensrankingen ettersom ranking-grunnlaget utgjøres av de 19. beste resultatene for de siste 12 månedene. Ruud beholder 10 plassen på mandag mens Hurkacz blir nummer 12.

I Racet til ATP Finals er det antall poeng vunnet i inneværende sesong som teller, ofte forkortet med YTD eller Year-To-Date. De åtte spillerne som sanker flest poeng er garantert* billett til turneringen som i år spilles i Torino etter den har vært i London fra 2009.

*Dersom en spiller har vunnet en Grand Slam, men er ikke blant de åtte beste når sesongen er over, vil han automatisk overta som nummer åtte i ATP Finals forutsatt at han er minimum rangert nummer 20.

Første tittel

I den andre ATP turneringen – Astana Open i Kasakhstan, slo sør-koreaneren Soonwoo Kwon (ATP 82) James Duckworth i finalen og sikret seg karrierens første tittel.

Soonwoo Kwon fra Sør Korea. Foto: Shutterstock.

I Ostrava Open i Tsjekkia slo Anett Kontaveit fra Estland den greske favoritten Maria Sakkari i finalen og sikret seg karrierens tredje tittel hvorav to har kommet i løpet av de siste fire ukene.

Anett Kontaveit fra Estland. Foto: Shutterstock.

Neste ukes turneringer (27. september – 3.oktober)

ATP

  • San Diego Open – ATP 250 – Hardcourt – USA.

Casper Ruud er seedet nummer to, har bye og møter vinneren av Andy Murray og Kei Nishikori i andre runde. Første seed er Andrey Rublev. Begge kommer rett fra Boston og Laver Cup hvor de var lagkamerater.

  • Sofia Open – ATP 250 – Hardcourt – Bulgaria. Første seed er Jannik Sinner.

WTA

  • Chicago Fall Tennis Classic – WTA 500 – Hardcourt – USA. Ulrikke Eikeri spilte kvalifisering, men tapte i første runde.
  • Astana Open – WTA 250 – Hardcourt – Kasakhstan.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv