Casper Ruud tapte sin første kamp siden Wimbledon. Foto: Eurosport.

Vinnerrekken tok slutt

av | 13 august, 2021 - 19:38 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud tapte kvartfinalen i Canada Open til nummer 3 i verden Stefanos Tsitsipas.

Casper Ruud – Stefanos Tsitsipas: 0-2 (1-6, 4-6)

Etter 13 strake seire inkludert 3 titler, kom Ruuds første tap på tennisbanen – mot nummer tre i verden Stefanos Tsitsipas i kvartfinalen av Canada Masters på fredag.

Spillerne sjekker hverandre ut før kampen. Foto: Eurosport.

Fredag den 13 for Ruud

Forrige gang Casper Ruud og Tsitsipas møttes, var i Madrid Masters i mai – en kamp som endte i Ruuds største individuelle kamp-seier i karrieren: å slå nummer fem i verden.

Siden den gang har Tsitsipas klatret videre til å bli nummer tre i verden, godt hjulpet av sin første Masters tittel i Monte Carlo i april.

Fredag den 13.august viste seg å bli en ulykkesdag for Casper Ruud. Ikke siden Wimbledon hadde nordmannen tapt en tenniskamp.

Dødelig Tsitsipas – slurvete Ruud

Grekeren slo hardere enn Ruud og fant bedre vinkler samtidig som han hadde stor suksess med kreative serve-volley poeng.

Fra Ruud lot seg bryte i sitt første serve-game etter å ledet 40-15. var det første settet nærmest tapt allerede. En allerede tent Tsitsipas fikk blod på tann av bruddet og tok til slutt det første settet 6-1 etter å vært suveren i det lengste.

Ruud glimtet til med sine kunstner og spilte seg frem til en bruddmulighet i starten av det andre settet uten å fullføre. Da Ruud skulle serve på 4-4 ble han brutt – og Tsitsipas kunne serve inn settet 6-4, og kampen 2-0.

Cincinnati neste

Fra Toronto reiser Team Ruud til Ohio hvor Ruud i neste uke skal spille Western & Southern Open i Cincinnati, også det en Masters turnering hvor han kommer til å bli seedet og få bye i første runde.

Helgens resultater vil avgjøre om Ruud klatrer en plass på mandagens ranking-oppdatering, eller om han står stille på 12. plass.

Dersom Fredag den 13 skal bli komplett for Ruud, noe som vil inkludere at verdensener Daniil Medvedev taper mot Hubert Hurkacz i natt, kan Ruud ende opp som 13.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv